hur du tar bort repor i auto färg

hur du tar bort repor i auto färg

En repa i bilens färg jobb kan vara en ful syn att se. Hur du kan ta bort repor och få smärtan ser ut som nytt beror främst på hur djup repan går. Scratch kan faktiskt vara ett litet märke som är lätt att avlägsna. Det finns flera sätt att du kan hantera en automatisk färg scratch, oavsett om det gäller att täcka den med lera eller vax-liknande gnugga förening eller tillämpar ett nytt lager färg för att ta bort repor

Du behöver:
Soapy vatten.
Tyg /handdukar.
Rubbing förening.
Detailing lera.
2 till 3000 sandpapper.
Touch-up Auto Paint.
Bilvax.
Svamp.


1.
Tvätta bilen med vatten och såpa, särskilt runt det område som scratch (ES). Du måste se till att ytan är ren från smuts eller något annat som kommer att störa någon touch-up jobb. Fortsätt inte förrän bilen är helt torr, eftersom vattnet från tvätten kan störa också.
2.
Applicera gnugga sammansatt med ett varumärke eller liten repa, som finns vid någon automatisk leverans butik. Leta efter en förening i bilens färg. Pressa ut en liten mängd av substansen på ytan längs skrapa och smörja in den med en trasa med cirkelrörelser. En vaxning maskin kan också fungera.
3.
Växla till detaljer lera Om scratch är större och /eller mer strukturerad. Applicera lera direkt till skrapa och jämna till det mot underlaget. Använd detta ämne sparsamt eftersom det är frätande och kan skada resten av lacken.
4.
Sand över området om det är en djup repa som du vill faktiskt måla över. Placera extremt fint sandpapper på en trä eller gummi slipkloss, doppa den i kallt vatten, tillsätt några droppar diskmedel och gnugga upp och ner längs scratch med lätta drag. Slipa endast till scratch är inte synlig.
5.
Måla över den slipade området med hjälp av automatisk bättringsfärg som är bilens skugga. Täck alla andra delar av bilen för att undvika att få måla på omålade ar eller göra det icke-slipade ytan ojämn. Lägg på färgen i en svepande sida rörelse. Du kan också använda den gnugga föreningen istället.
6.
vax över målas om området för att försegla den nya färgen. Applicera vaxet på en svamp, gnugga den över målas ytan, låt det stå i en minut eller två och polera den med en ren, mjuk handduk.

Tips och varningar


 • att räkna ut den exakta färgen din bil är, kontrollera märkningen innanför dörren. Detta har oftast en färg kod som är tryckt på den. Ta den här koden till auto leverans butik för att hitta exakt nyans. VIN-nummer kan också användas.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter olja på en bil med över 200.000 miles
  Hur länge ska ett bilbatteri hålla?
  hur man rengör & vinterförbereder övertagen hem
  hur man byter transmissionsolja i en Honda Odyssey
  hur man rengör mögel från ramar rv fönster
  hur du tar bort evap utrensning solenoiden i en Saturn S-serien bil
  hur man förlänga livslängden på din bil
  Hur fungerar en strålkastare switch?
  hur man byter en svans glödlampa
  hur man byter PCV ventil i en Lincoln Town Car