hur du tar bort auto vax

hur du tar bort auto vax

Innan ansökan ett nytt lager av auto vax, är det viktigt att avlägsna gamla auto vax från bilens färg. Om du inte gör får lämna finish ser tråkig istället för blankt. Du kan också behöva ta bort den gamla vax Om ytan ser strimmiga, har en virvel mönster, eftersom den tillämpades i direkt solljus eller det var inte tillämpas korrekt. Även vax hjälper att förhindra skador på bilens färg och lämnar det ser bra ut, vax uppbyggd åldrar utseendet på din bil

Du behöver:.
Vallaborttagningsmedel
Microfiber handdukar.
Auto polermaskin (tillval).


1.
Tvätta bilen att ta bort damm och smuts innan vax avlägsnas. Köp en kommersiell vallaborttagningsmedel, även känd som en prewax renare, från en Biltema.
2.
Applicera ett tunt lager vax remover på hela lack med en mikrofiberduk. Arbete i små delar så att plockaren inte har tid att torka. Applicera tryck som du gnuggar att tvätta bort det gamla vaxet. Alternativt ansöka plockaren med en auto polerare.
3.
Använd en ren mikrofiberduk för att torka bort överflödigt remover och vax som har fallit ut. Fortsätta att tillämpas stadigt tryck som du torka av färgen.
4.
Upprepa processen som behövs tills det gamla vaxet har försvunnit helt. Du kan behöva dra fordonet i solljuset för att kontrollera. Om det finns dimmig platser eller glans är ojämn, kan det fortfarande finnas gamla vax på bilen.

Tips och varningar


 • Använd tvättsprit för att ta bort vax från plast och gummi trim så att den inte längre ser bleknat. Du kan använda ett milt tvål i stället för en kommersiell vallaborttagningsmedel.
 • aldrig tillämpa eller ta bort vax i direkt solljus, eftersom det kommer att orsaka ränder och kan skada färgen.


 • Relaterade artiklar


  hur man kopplar ett bilbatteri
  Vad är det rekommenderade oljebytesintervallen?
  vad är en bil luftfilter?
  hur man ska gå grönt genom att spara gas
  hur man torkar bilen som ett proffs
  hur man rengör förgasaren jetplan
  hur du tar bort repor från plast stötfångare
  hur man byter olja och oljefilter i en 4.6l mustang
  hur du tar bort repor från en bil stötfångare
  hur du tar bort fläckar i ditt fordon matta