Hur man avgör om bilen behöver nya bromsbelägg

Hur man avgör om bilen behöver nya bromsbelägg

Spendera pengar på bilreparationer är det sista någon av oss vill göra, men det är ett nödvändigt ont. Generellt, om du väntar för länge med att få något fast eller bytas ut, kommer att kosta dig mer än den ursprungliga reparation. Att veta när du ska byta bromsbelägg är viktigt, annars kan det vara mycket kostsamt
1.
Har du köpt din bil ny, kan du hänvisa till din handbok som bör ge dig en uppfattning om hur många miles din bromsbelägg bör pågå dig. Bara hålla den siffran i minnet, och kom ihåg att överväga att få nya bromsbelägg när du har nått den som anges körsträcka. Det beror på dina körvanor. Vissa människor behöver nya bromsbelägg snabbare än andra. Jag lyckades göra det 70. 000 miles innan jag var tvungen att byta mitt.
2.
I båda fallen, om du köpt din bil ny eller begagnad, kan du kontrollera tjockleken på din bromsbelägg dig själv. Bara ta av däcket från och kontrollera tjockleken på bromsbelägg. De flesta bromskloss reparatörer kommer att berätta att ersätta din kuddar när de är 2 till 3 mm tjock. Tänk, nya bryta kuddar är oftast 10mm tjock. Vissa människor säger ens vänta tills kuddar har samma tjocklek som en krona.
3.
Sista sättet kan du själv bestämma, är att vänta tills du hör dina bromsar gnisslar. Detta är en sista varning om att du ska få din bromsbelägg förändrats så snart som möjligt. Om du väntar för länge du kan skada rotorer, som kommer att fördubbla priset på din broms reparation.
4.
Om du ännu inte bestämt sig eller inte vill bli störd av kontroll det själv, kan du alltid ta den till en broms verkstad. Om de inte är upptagen, kommer de sannolikt att kunna ta en titt på det och avgöra ganska snabbt om dina bromsar behov förändrats. Om du redan hört skrikande ljud, kommer de förmodligen att ta det för en snabb provtur och informera dig. Värsta fall, om de inte behöver ändras, kan de ge dig en bra uppskattning av hur många fler miles du kan köra innan bromsbelägg kommer att behöva ändras.

Tips och varningar


 • Försök att inte vänta tills du hör dina bromsar skrikande, eller du riskerar ytterligare skador på din rotorer.


 • Relaterade artiklar


  Hur du tar hand om dina däck
  Hur bilen däckstorlek arbete?
  hur man spola en lastbils radiator
  felsökning en Onan generator rv diesel
  hur man byter backspegeln på din bil
  hur man vaxa en bil med ett ultimat detaljer maskin av Porter-kabel elektriska buffert
  hur man mäter längd motorcykel kedja
  hur du ersätter bilens fördelarlock och rotor
  hur reparera en sköld auto bugg
  hur hydrauliska bromsar bilen arbete