varför byter olja i bilen?

varför byter olja i bilen?

Regelbundet byte av bilens motor olja är nödvändigt för att säkerställa korrekt motor fungerar samt att säkerställa att ett fordon motor varar så länge som möjligt. Oljebyten ta bort gamla, smutsiga motorolja och ersätta den med ren, fräsch motorolja. Nedan följer en kort lista som beskriver de viktigaste skälen för att ändra en bils motorolja

Öka Motorsmörjning

Ändra ett fordons motorolja regelbundet garanterar korrekt smörjning motorolja.

Reglera motorns temperatur vid drift

Ändra ett fordons motor olja hjälper till att reglera temperaturen motorn genom att ersätta gamla utslitna motorolja som inte kan effektivt absorbera motorns värme, med nya, högkvalitativa motorolja som effektivt absorberar motor värme och hjälper till att reglera temperaturen motorn.

bort motorslitage partiklar

Som fordonets motor driver, är mikroskopiska motorslitage partiklar skapade att få plockas upp av motorolja och transporteras till oljefiltret. Ändra ett fordons motor olja garanterar att motorslitage partiklarna är borta. Färsk olja är bättre på att absorbera och transportera motorslitage partiklar

bort Motor Slam

Motor slam -. En kombination av försämrade motorolja, motorns partiklar förslitning och smuts-kan vara mycket skadligt för en motor. Byte av olja tar bort motorn slam och hjälper till att bibehålla maximal effektivitet motorn.

minska motorns friktion

På grund av konstant rörelse av en motors inre delar är motorns friktion skapas, vilket ökar motorns arbetstemperatur och minskar span motorns livslängd. Ren, högkvalitativ motorolja är bättre rustad att minska motorns friktion och absorbera motorns värme.


Relaterade artiklar


information om bilhandlare
hur du hämtar diagnostiska koder från GM fordon
hur man får bättre gas körsträcka på en diesel
hur hydrauliska bilen hissar arbete
hur du fyller Lexus ES 300 med transmissionsolja
hur man byter hjullager på en Toyota 4runner
hur man torkar bort några fönster & speglar lämnar en strimma fri glans
Hur man vet om din Struts är dåliga
Hur man testar cps i en icke-start saturn S-serien bil
vad är en stabilisator länk på en bil?