hur till förbifartsleden en värmare kärna

hur till förbifartsleden en värmare kärna

Om värmaren kärnan går ut i bilen, kan det vara nödvändigt att gå förbi den för att hålla kylsystemet fungerar och att hålla kylvätskan från strömmar in i kupén. Förbikoppling inte är en komplicerad uppgift, men den korrekta komponenterna måste vara närvarande för att avleda kylvätskan runt värmaren kärna framgångsrikt

Du behöver:.
PVC-slangar eller Värmeslang reparationssats
. Skruvmejsel eller tång.
RTV silikon (tillval).
Kylvätskan.


1.
Koppla bort Värmeslangarna från brandväggen sidan. Båda Värmeslangarna kommer att anslutas till bröstvårtor, som går genom brandväggen och in i värmaren kärna. För att gå förbi kylvätskan runt värmaren kärna, är det nödvändigt att avleda Värmeslangarna från motorn till någon annanstans än själva kärnan. Merparten av tiden värmaren slangarna ansluts med slangklämmor som kräver användning av en vanlig skruvmejsel, men vissa installerade företag nypa stil klämmor, som trängs med en tång.
2.

Anslut den 2 slangar med liten diameter plaströr. Detta steg kräver att du har den rätta till hands i händelse av en nödsituation, men om bara förbi kärnan i din uppfart då det kan köpas efter händelsen. Rekommendationen är att få med liten diameter plast PVC-slangar (samma diameter som insidan av värmaren slangen). Skär ett 3-till-4 tum bit av slangen och fila ändarna så att de är släta. Anslut sedan 2 slangar och dra åt klämmor över slangen. Detta kommer förbi värmaren kärna utan att hindra kyla effektivt. Rådas att värmaren och avfrostningssystem i fordonet inte längre kommer att arbeta fram till värmaren kärnan ska ersättas och korrekt ansluten igen. Bildelar butiker säljer även värmaren byggsatser slang reparation som kommer med förformade plast kontakter som kommer att fungera bra också.
3.
Starta motorn och kontrollera tätheten. Om värmaren slangarna är rätt anslutna och klämmor är åtdragna ner, bör systemet innehålla några läckor. Att fordonet har nått sin driftstemperatur (så att termostaten är tillåtet att öppna) och noga titta anslutningspunkterna. Känn på slangarna så att de får heta om några läckor upptäcks. Om det finns en läcka och en liten skärpning ner slangklämman inte stoppa det, kan en liten mängd av RTV silikon ska användas på plast-kontakten för att hjälpa täta anslutningen. Låt systemet svalna innan du arbetar på någon Värmeslangarna.


Relaterade artiklar


hur du tar bort VW Beetle platser
hur man testar och ersätta flyttas eller termisk vakuumbrytare
hur du kontrollerar bilens batterivätska
hur man vax & polera en bil
hur du tar bort en antändning swich från en jeep cj7
hur man installerar spotlights
Vad händer när en kamrem går sönder?
hur tjänsten bilens katalysator
Hur fungerar en bas kondensator arbete?
hur du tar bort veck från en läder bilbarnstol