hur reparera ett hål i en bil med Bondo

hur reparera ett hål i en bil med Bondo

På grund av förbättringar i stål som används för att göra bilar, är problemet med rostiga karossdelar minskat kraftigt från flera år sedan. I vissa delar av landet är dock rost fortfarande ett allvarligt problem, och på bara några år ett hål kan utvecklas i din stolthet och glädje. Det är naturligtvis bäst att fixa rosten innan det blir ett hål, men med viss ansträngning, kan du fixa ett hål i bil med Bondo att det ser så gott som ny

Du behöver:.
Tin snips.
Sandpapper i grov, medium och fina korn.
Nylon fönster skärm material.
Kartong.
Plast spridare.
Auto kropp filler (Bondo).
Body filler fil.
Automotive primer.
Spot kitt.
600-grit våt /torr sandpapper.
Spray färg för att matcha bilens färg.


1.
Ta bort alla metall som inte är fast från hela området för det hål som skall repareras.

2.
Använd grovt slippapper för att ta bort all färg och primer för ett avstånd på 3 till 4 inches i alla riktningar bort från hålet. För bästa och långvarigaste reparation bör alla rost också tas bort. Det är troligt att några små rost gropar kvarstår dock.
3.
Använd nylon fönster skärm att fylla i bakom hålet och skapa en hjälpare att hålla filler auto organ. Se till att ingen av screening är sticker ut från hålet. Skärmen kan ligga upp och drev igenom hålet i områden där tillgången bakifrån är omöjligt. På de områden där baksidan av panelen är öppen en bit av skärmen en tum eller två större än hålet kan hållas i med tejp, epoxy eller starka lim.
4.
Blanda den mängd kroppen fyllnadsmedel som du kan använda i 10 minuter efter blandning anvisningarna på burk kropp filler. Generellt är detta en remsa av härdare ca 2 inches lång att en golfboll-stora Glob av filler. Använd en bit kartong som en blandning pall. Blanda väl med en liten plast spridare tills färgen är jämn. Försök att inte blanda in luft i filler eftersom detta kommer att skapa hål i din reparation.
5.
Tryck spackel i hålet, och tvingade in den i nylon screening. Använd en limspridare av plast och helt täcka den del av hålet. Slipas kanterna av kroppen filler bort från reparation. Att sätta extra ansträngning att få filler jämnt fördelade kommer att löna sig här i reducerad sandning tid.
6.
Låt fyllmedel att hårdna på den punkt när det kan bucklig med en nagel. Ta bort överflödigt spackel från reparera med en filler fil (kallas ibland "rivjärn"), om det behövs. Denna typ av fil är mycket ineffektiv när fyllmedel verkligen har stelnat, så arbeta snabbt.
7.
Börja med grovt sandpapper och slipa det reparerade stället smidig. Framsteg genom medium och fint korn att göra filler så smidigt som möjligt.
8.
Fyll någon djup urgröpningar som finns kvar med mer spackel, slipa när det är svårt att avsluta denna fas i reparation.
9.
Spraya reparerade stället med sandable fordonsindustrin primer.
10.
Låt primern torka helt, och sand smidig med fint sandpapper.
11.
Kontrollera om små hål eller skölpar och fylla dem med plats kitt. Vänta 24 timmar eller så, sedan slipa spacklas områden med fint sandpapper. Spray-prime området igen och låt torka.
12.
Wet-sand den reparerade området med 600-slippapper våt /torr sandpapper. Skölj allt slipdamm bort helt.
Tretton.
Låt ytan torka helt, och spraya med färg-matchande finish färg. Spray minst två lager, men inte kan orsaka en körning från alltför mycket färg.

Tips och varningar


 • Tillåt gott om tid för detta reparation. Själva arbetet tar inte lång tid, men möjliggör extra tid för härdning och torkning kommer att göra din reparation ser professionella ut. Ha inte bråttom.
 • När kroppen spackel och färg, alltid arbetar i en väl ventilerad plats åtskilt från öppen eld.


 • Relaterade artiklar


  hur man roterar stål bältade radialdäck
  Hur aerosol fungerar däckreparation?
  hur du tar bort ett batteri från en PT Cruiser
  Hur fungerar en strålkastare switch?
  Hur fungerar en prestanda chip?
  hur man tömma kylaren på en Ford Ranger
  tecken på problem kuggremmen
  hur man byter en glödlampan i en Acura RSX
  hur man byter tillbehör fläkten på 2000 tdi vw golf
  hur ändrar växellådsolja i en Chrysler 300