hur man tar hand om en trasa topp cabriolet

hur man tar hand om en trasa topp cabriolet

Äga en konvertibel kan vara en trevlig upplevelse, särskilt under de varmare månaderna. Men för att hålla din suffletten cabriolet ser sitt bästa, behöver den regelbunden rengöring. Förutom städning, kommer du också att vara vaksam för att skydda din Kapell från elementen och naturliga faror

Du behöver:.
Kapell schampo
. Mjuk eller medium pensel nylonborste.
Biltvätt mitt.
Svamp.
Ludd pensel eller hålremsa.


1.
Skydda din Kapell under vintern. Om du inte kan garage din cabriolet, torka någon snö eller is från den mjuka toppen innan den har en chans att samlas.
2.
Ta fågelspillning. Torka bort fågelspillning med en biltvätt vante och Kapell schampo. Syran i fågelspillning kan skada den känsliga tyg av trasa toppen.
3.
Rengör din trasa topp noggrant två gånger per år. Detta kan göras en gång i början av sommaren och en gång precis innan vintern. Se först till att den övre är cool och direkt solljus. Sedan använder ett medium till mjuk pensel med nylonborste och Kapell schampo att noggrant avlägsna all smuts och jord från RAG toppen.
4.
Regelbundet rengör din trasa topp i mellan två gånger per år Noggrann rengöring. Dra din bil till en skuggig plats och låt den översta att svalna helt. Nästa, spraya det med vanligt vatten och torka försiktigt ner den med en mjuk svamp eller borste.
5.
Rengör plastfönster. Använd papper tejp eller tyg ludd borste för att avlägsna damm och smuts från plast fönster mellan rengöringar. Lägg tejpen vidhäftande sidan nedåt och bandet kommer att ta bort smuts och skräp när den avlägsnas. Alternativt kan luddet i borsten genom att försiktigt rullade över plasten för att ta bort mindre damm och smuts.

Tips och varningar


 • Kapell rengöring schampo kan köpas från en Biltema eller bilhandlare butik. Överväga att tillämpa ett flytande trasa topp skyddsmedel eller polish efter tvätt. Även om inte ett krav, kan det extra skyddet hjälpa din trasa topp längre. Använd aldrig slipmedel, såsom Comet eller Ajax, på en Kapell. Vid rengöring av plastfönster inte använda glas rengöringsmedel. Rengöringsmedel speciellt avsedd för plast cabriolet fönster.


 • Relaterade artiklar


  hur man lägga glasfiberväv
  hur man rengör en KLR förgasare
  hur man claybar en bil
  hur du tar bort veck från en läder bilbarnstol
  hur bilen sprayfärg delar
  vanliga problem med bilar volkswagon jetta
  hur man byter vätska volkswagon överföring
  hur du ger din bil ett oljebyte
  hur man stänger av det underhåll som krävs ljus på en Honda Accord (1998, 1999, 2000, 2001)
  Hur fungerar en blow-off ventil arbete?