hur man smörja kulleder

hur man smörja kulleder

Smörj-kulleder och andra komponenter chassit är ett viktigt underhållsarbete som inte bör ignoreras under rutinmässiga oljebyten. Många kulleder är numera icke-brukbart, vilket innebär att de är förseglade komponenter som inte kräver smörjning. Många lastbilar och SUV märken och modeller kräver dock fortfarande smörjning av fram-end komponenter, dock. Innan du försöker smörja kulleder på din bil, se till att de har en funktionsduglig smörjnippel att acceptera smörjning. Se instruktionsboken för underhåll på smörj kulleder på din bil.

Du behöver:
Fettpistol
. 14-oz.
 fett smörjmedel patron (för fettspruta).
Domkraft.
2 pallbockar.
Skyddsglasögon.
Creeper.
Shop trasor.


1.
Lyft främre delen av din bil med domkraft. Sänk fordonet på två pallbockar.
2.
Sätt på skyddsglasögon och ta smörjpistol (förladdad med fett smörjmedel patronen och primas), trasor butik, och lian och krypa under främre delen av fordonet.
3.
Leta reda på nedre kulleden på ena sidan. Den ansluter i styrspindeln till den lägre kontrollgruppen. Leta efter en smörjnippel sticker ut från topp, sida eller botten av kulled. Det kan vara nödvändigt att känna till smörjnippel beroende på märke och modell av fordonet.
4.
Placera toppen av fettpistolen på smörjnippel. Det ska rymmas på tätt och nästan snäpper på plats. Utöva tryck på toppen av smörjpistol med ena handen och krama in avtryckaren på smörjpistol med den andra handen. Vissa pump-action fettet vapen kan göra detta omöjligt, men om trycket läggs på fettpistolen spets, den troligen inte kommer att tvinga in fett montering av kulleden. Vid behov rekrytera någon att hjälpa dig.
5.
Pumpa in fett i kulleden och samtidigt titta på gummidamasken av kulleden. Om bollen lederna smörjas regelbundet, bör endast ett par pumpar fett smörja ordentligt dem. Om inte, kan det ta en hel del pumpar. Fyll kulleden med tillräckligt fett för att expandera gummistövel. Om du märker lite fett börjar rensa genom gummistövel, det finns tillräckligt med fett i kulleden.
6.
Bestäm om fordonet har en övre kulleden. De flesta lastbilar och en hel del stadsjeepar har både lägre och övre kulleder. Det enklaste sättet att berätta är om fordonet har främre stötdämpare eller stöttor. Om man använder MacPherson fjäderben fram, borde den inte få övre kulleder. En annan kontrollampa tecken är förekomsten av en övre bärarmarna. En övre bärarmarna kommer att anslutas till toppen av styrspindeln av en övre kulleden. Om det finns, lokalisera smörjnippel och fyll därefter.
7.
Upprepa proceduren för den andra sidan. Det skulle också vara ett bra tillfälle att fettet andra service chassi komponenter till ditt fordon, såsom slips länkhuvuden, armar rullställ, armar Pitman och drivaxel U-fogar, om tillämpligt. Hänvisa till bruksanvisningen för ditt fordon för rekommenderade underhållsplaner mellan smörja chassikomponenter.


Relaterade artiklar


Hur ofta ska du vaxa en bil?
hur man sätter en ATV däck på en fälg
hur man lägga glasfiberväv
hur du tar bort PET lukt från en bil
hur man byter en motorcykel kedjan
hur du tar bort en grumlig yta på en vindruta
Hur bilen EGR-ventiler arbete?
Varifrån motorolja ifrån?
hur man rengör krom hubcaps
hur man ändrar transmissionsolja på en BMW E39