hur man sätter i styrservoolja

hur man sätter i styrservoolja

Kontrollera Styrservoolja minst en gång i månaden är en bra idé, eftersom som komponenter i högtryckssystem slits ut, möjligheten till läckage ökar. Alltid var uppmärksam på förändringar i ratten drift. Om du plötsligt har svårt att vrida ratten, kontrollera styrningen vätska omedelbart

Du behöver:.
Shop trasa
Styrservoolja.
Tratt.


1.
Dra åt parkeringsbromsen och lägg växeln i "Park" (automatiskt) eller "neutral" (manuell).
2 .
Kontrollera nivån i rattens vätska i reservoaren. Om din bil är utrustad med en genomskinlig plast tank, jämför nivån med den märkningen på sidan behållaren. Andra system är utrustade med en mätsticka inuti ett plaströr eller har en mätsticka monterad på reservoaren locket.
3.
Dra ut oljestickan eller ta bort behållaren lock, och torka av oljestickan med en ren affär trasa. Sätt in oljestickan eller byta locket och ta bort den igen för att kontrollera vätskenivån.
4.
Kontrollera att nivån ligger inom crosshatched området på mätstickan eller på "Full" märke. Om nödvändigt, tillsätt styrning vätska.
5.
Placera en liten tratt eller en tratt med en flexibel slang på mätstickan röret eller reservoar öppning för att lägga till vätska.

Tips och varningar


 • att identifiera eller lokalisera styrsystem komponenter på ditt fordon, kontrollera din bil bruksanvisning eller fordonets servicemanual. Inspektera slangar, pump, tank och tillhörande styrning systemkomponenter för eventuella läckor om du måste lägga styrning vätska på en regelbunden basis.


 • Relaterade artiklar


  hur du använder din aaa medlemskap
  hur till förbifartsleden en värmare kärna
  hur man byter chock bussningar
  hur man roterar däck på en bakhjulsdrift bil
  hur ändrar tändstiften och fördelarlocket på en Dodge Caravan
  hur man byter en oändlighet G35 stuga luftfilter
  hur man rensa luften från en automatisk kylsystem
  Felsökning och reparation av ett kylsystem av ett fordon
  orsakerna till skev rotorer
  Hur man vet om en massa Luftflödesgivare är dålig