hur man rengör rostig gjutjärn med elektrolys

hur man rengör rostig gjutjärn med elektrolys

Även rengöring rostiga gjutjärn och stål med elektrolys låter som en dyr och komplicerad process, är det lätt gjort hemma och för lite pengar. Ta bort fastrostade delar av valfri storlek med denna process genom att helt enkelt göra en större tank. Många material kan hittas hemma i en lokal hem förbättring butik. Dessutom är processen säker och miljövänlig om anvisningar följs

Du behöver:.
Plastbehållare
Stålstänger.
Ståltråd.
Stålkedja.
Tvätt läsk.
Vatten.
12-volts batteri laddare.


1.
Placera stålstänger vertikalt runt insidan av plastförpackningen. Använd minst 4 spön jämnt fördelade runt behållaren. Stavarna ska vara 4 eller 5 inches längre än behållaren.
2.
Anslut stavar med ståltråd. Kontrollera att anslutningen till varje spö är elektriskt bra.
3.
Fyll plastbehållare med vatten. Behållaren ska vara stor nog att rymma den största delen och samtidigt bibehålla ungefär 2 inches godkännande från stavar. Blanda i 1 /4 till 1 /2 kopp av tvätt läsk per 5 liter vatten.
4.
Gör en stav som är 6 inches längre än diametern på din container. Bifoga en kort bit stål kedja till mitten av detta spö. Upp den del som ska rengöras, denna kedja. Placera stången i toppen av behållaren och se till att vattnet täcker den del helt.
5.
Fäst den positiva ledningen på batteriladdaren till utsidan stålstänger. Den negativa tråden fäster staven håller delen. Det är viktigt att den delen är negativ så se till att dubbelkolla dina anslutningar.
6.
Vrid batteriladdaren på. I en kort period, bör bubblor stiger från den avstängda delen. Låt laddaren på så länge som bubblor fortsätter att öka. En aspekt av denna typ av städning är att processen stannar när rost och ingen skada görs om laddaren stannar på extra tid.
7.
Stäng av och dra ur batteriet laddaren innan du försöker ta bort den del av lösningen. När du är klar, kan lösningen vara dumpad i avloppet eller som används för att vatten din gräsmatta eftersom den inte innehåller några farliga kemikalier.

Tips och varningar


 • armeringsjärn för betong är utmärkta att använda som elektroder.
 • Använd inte rostfritt stål stavar som processen kommer att släppa kadmium i till lösningen, en lösning som blir farligt avfall. Var försiktig. Även om låga spänningar och strömmar inblandade är låga nog att vara relativt säkra, kommer kombinationen av el och vatten chock dig.


 • Relaterade artiklar


  Hur bilen luftfilter arbete?
  hur du ger din bil en tune-up
  hur man installerar sänka block
  hur man glidmedel ett chassi på en Jeep Wrangler
  hur du ändrar transmissionsolja på en Pontiac Montana
  hur man fixar en frusen gas cap på en bil
  hur buff Auto Paint
  hur man byter ringar på en Honda crf70
  hur du justerar förgasare
  hur man koka en förgasare