hur man kopplar auto elektriska kontaktdon

hur man kopplar auto elektriska kontaktdon

En bilens elektriska system är en av de viktigaste delarna för att upprätthålla för att ditt fordon ska fungera korrekt. Koppla auto elektriska kontakter är avgörande för att kunna göra detta. Även om det kan tyckas som ett självklart skicklighet, är auto elektriska kontakter som syftar till att hålla kontakten under hög hastighet och vibrationer från motorn. Det är mycket lättare att skada anslutningen då att koppla ur den om du inte förstår den grundläggande utformningen av deras låssystem. När du förstår detta, kan du koppla automatisk elektriska kontakter av något slag.

Du behöver:
liten sax
. DeoxIT D5 Connector Kontakt behandling.


1.
Dra den anslutning du vill koppla upp och bort från de andra trådarna runt den. Om du behöver använda ett par små sax för att klippa små plast buntband som kan hålla trådarna som kommer från anslutningen till andra buntar. Du behöver inte mycket utrymme, men du kommer att vilja kunna få båda händerna på uppkopplingen enkelt.
2.
Titta noga på anslutningen. Det blir en "kvinnlig" änden och en "manlig slut". Den manliga slut infogar i den kvinnliga slutet. När du har identifierat som den kvinnliga slut, leta efter en flik på toppen eller sidorna av anslutningen. Om man är närvarande, håll den kvinnliga slutet i ena handen och trycka ner eller på låsfliken att det lossnar. Om det inte finns någon flik, håll den kvinnliga ändan sitter fast i ena handen.
3.
Dra hanänden från den kvinnliga mottagaren. Kontrollera att du tag i manliga slutet av plasten i kontakten och inte ledningarna.

Tips och varningar


 • Om kontakten är kraftigt korroderade, spraya en lite DeoxIT D5 Connector kontakt behandling på den och vänta 5 minuter för att låta det tränga in och sedan dra anslutningen isär.
 • Om du behöver använda DeoxIT D5 Connector Kontakt behandling, se till att bilen är avstängd och den negativa kabeln till batteriet kopplas bort för att förhindra risken för brand.


 • Relaterade artiklar


  hur man rengör däck fälgar
  hur du tar bort en Toyota Sienna dörrpanelen
  hur du tar bort ett batteri från en PT Cruiser
  hur man byter kylvätskan i en Ford Escape
  hur du ställer in en oxy-acetylen ficklampa
  hur man underhåller en släpvagn
  hur man byter vätska i bilen transmission
  hur man justerar strålkastarna i din saturn s-serie bil
  hur man reparera en kylfläkten
  hur man kan vara cool i en varm bil