hur man hittar en oljepluggen

hur man hittar en oljepluggen

Nyckeln till att hitta en oljepluggen är att förlägga oljetråget på bilen. Olja pluggar infogas i den lägsta delen av pannan, så att oljan flöda fritt från det när du utför rutinmässigt byte av olja eller reparationer. Placerad på den lägsta delen av pannan gör det möjligt för olja att skölja alla metallspån skapats från friktionen i motorn under drift. Lite olja pluggar kan vara magnetiska för att locka metallspån till det. Innan du tar bort en oljepluggen, se till att hänvisa till bruksanvisningen för korrekt placering av oljetråget. Vissa fordon har en automatisk växellåda pannan med en till utseendet liknande avtappningsplugg

Du behöver:.
Bil hiss (eller)
. Domkraft och två pallbockar.
Skyddsglasögon.


1.
Starta fordonet och låt den gå i 10 minuter.
2.
Lyft fordonet på en bil hiss eller höja den främre delen av fordonet med en domkraft och placera pallbockar i en trygg och säker plats för att stödja vikten av fordonet. Inte krypa under fordonet med vikt stöds bara på en domkraft.
3.
Ta på skyddsglasögon.
4.
genomsökning eller steg enligt fordonets front och leta reda på oljetråget. Det blir en stor mutter skruvas fast i den lägsta delen av pannan. Ett oljetråg finns vanligtvis i mitten av motorn, under vevhuset.
5.
Se instruktionsboken för fordonet för att hitta oljetråget vid behov. Om fordonet är en automatisk och du ser två likadana kastruller, touch skruvhuvudet av pluggen på var och en med handen. Oljetråget kontakten ska bli varmare till kontakt (från motorn körs i 10 minuter) än den oberoende pan kontakten.
6.
Leta reda på kontakten i oljetråget. Oljetråget kontakten är en stor bult huvudet ligger på den lägsta punkten i oljetråget. Det kommer antingen på botten eller längs kanten av den lägsta punkten av pannan. För att ta bort oljepluggen, placera en behållare under för att fånga oljan, matchar skruvhuvudet upp med en låda fast nyckel och vrida kontakten moturs tills löst nog för att avsluta bort för hand.


Relaterade artiklar


hur du tar bort dubbar från vinterdäck
Hur bilen strålkastare arbete?
Hur är bilbatterier laddas?
hur man byter luften i kabinen filtret i en Honda Accord
Vilka är fördelarna med oljebyten?
när du ska byta stötdämpare
Hur är bensinmotorer gjort?
Felsökning bromscylindrar master
hur man kan hoppa starta en Honda hybrid
Hur fungerar ett arbete bil Jack?