hur man byter en stuga luftfilter i bilen eller van för att lindra vår och höst allergier

hur man byter en stuga luftfilter i bilen eller van för att lindra vår och höst allergier

De flesta människor vet att de borde byta luftfilter i motorn, men visste du att det även kan finnas en stuga luftfilter på din bil? Många nyare fordon har ett eller flera filter kabinluften. En stuga luftfilter filtrerar luften som kommer in i kupén från ventilerna. Med en bra stuga luftfilter och fönstren stängda kan du ha filtrerad luft som strömmar in i kupén

Du behöver:.
Fordonshandboken
. Hytt luftfilter


1
Detta är den enskilt viktigaste steget:. . Hitta din instruktionsbok! Om du inte hittar det, för det, eller ladda ner från biltillverkaren webbplats.
2.
När du har din instruktionsbok, gå till index och ser upp antingen "stuga luftfilter" eller "luftfilter, hytt". Om du inte hittar det, är chansen att du inte har en stuga luftfilter. Men kan du gå till nästa steg om du vill vara säker.
3.
Ta fram din favorit Biltema (varför slösa gasen åker dit) och fråga om de har kabinen luftfiltret (er) i lager. Ibland gör de inte. Du måste känna till år, göra och modell på din bil. Ibland behöver även VIN-nummer. VIN-nummer hittar du på din registrering.
4.
När du har din stuga luftfilter (s) i hand, följ instruktionerna i din instruktionsbok. Varje fordon är olika, så det finns inget sätt att förklara hur man gör det utan att veta den exakta fordonet.

Tips och varningar


 • Jag har en 1999 Pontiac Montana med två stuga luftfilter placerade sida vid sida i handskfacket.
 • specifikationer för min bil säger att byta luften i kabinen filter en gång var 12. 000 miles.
 • Om du lider av våren eller hösten allergier, se till att din stuga luftfiltret är rent, eftersom luften i kabinen filtret kommer att filtreras, allergivänliga luft i din bil om du håller fönstren stängda medan du kör.
 • Om du inte känner dig bekväm att göra detta, ta med dina filter kabinluften till din lokala mekaniska och kanske kommer han göra det åt dig och visa dig hur.


 • Relaterade artiklar


  Hur fungerar ett arbete bil uppskov?
  hur du lägger kylvätska till en Pontiac transport
  hur man roterar däck på en bakhjulsdrift bil
  hur du tar bort en BMW dörrpanelen
  hur man installerar spotlights
  hur man byter modulen tändningslåset på en GMC jimmy
  hur man rengör billack
  hur korrekt tvätta en bil
  Hur fungerar en Nissan överföring arbete?
  hur reparera en sköld auto bugg