hur man byter en oljepluggen

hur man byter en oljepluggen

Ett oljetråg plugg är tillverkad av mjukare metall än pannan för att förhindra korsgängning av trådar oljetråget. Även om det är fortfarande möjligt att för hårt pluggarna efter upprepad tjänster oljebyte, kan kontakten bli äventyras, som också kan orsaka skador på pannan. Byta ett oljetråg är mycket mer pengar än att byta olja pluggar. Det är föreslog att byta olja kontakten och packning varje par av olja förändringar, men de flesta människor vänta tills det finns ett problem. Oljetråg pluggar är specifika för gänga och stigning av pannan, så det är viktigt att köpa rätt kontakt för ditt fordon.

Du behöver:
Drain hink
. Skyddsglasögon.
Latex handskar (tillval).
Box fast nyckel in.
Ersättning oljetråget plugg.
Olja och filter för fordon.
Bil ramper (2).
Hjulklossindikator.
Shop trasor.

Hur till Ändra en oljepluggen


1.
Kör fordonet upp på bil ramp så att de två framhjulen sitter i topp dal varje ramp. Släpp huven spärren och öppna huven.
2.
Avlägsna påfyllningslocket från ventilkåpan i motorrummet. Detta kommer att skapa en luftningsventil och låt oljan flöda bättre när oljan kontakt har tagits bort.
3.
Sätt på skyddsglasögon och latexhandskar (förbrukade oljan är cancerframkallande). Krypa under förhöjd fordonets front med de verktyg.
4.
Leta reda på oljetråget på fordonet. Det kommer att vara nära motorblocket, och i de flesta fordon kommer det sitta lägre än den oberoende pannan. Vissa fordon (import) har liknande letar växellåda kokkärl med dräneringspluggar så om du ser två likadana snygga kastruller, se till ägarna "manuellt innan du fortsätter.
5.
Leta reda på oljepluggen i botten av pannan eller längs den nedre kanten av pannan. De flesta oljetråg och pluggar är ganska iögonfallande. Placera dräneringen på hinken under oljepluggen strategiskt. Olja skall rensa bort, så se till att anpassa skopan på lämpligt sätt.
6.
Ta bort pluggen oljetråget med en lämplig storlek-millimeters fast nyckel genom att vrida kontakten moturs.

7.
Låt oljan rinna av ordentligt. Använd butik trasor för att torka dina handskar på händerna och spill.
8.
Leta upp och byt oljefiltret. Se ägarnas handbok för den specifika platsen av fordonets filter. Det finns ingen mening att tömma oljan för att ersätta kontakten och inte göra en ordentlig olje-och filterbyte.
9.
Sätt i det nya ersättande oljepluggen och packningen i oljetråget. Thread det för hand tills det är ordentligt och dra åt den med nyckeln sitter stadigt, men inte för hårt. Om den inte vill tråd i hand, har du köpt antingen fel ersätta kontakten eller trådar av pannan ha äventyrats. Re-knacka på trådar i grytan kan vara ett alternativ i så fall och bör prövas innan du byter oljetråget.
10.
Krypa ut från under fordonet med alla verktyg och rinna hink.
11.
Fyll fordonets motor med rätt mängd olja. Se vätskan specifikationerna avsnitt i ägarnas manual för det fordon för rätt mängd olja ersätts. Byt oljepåfyllningslocket på ventilkåpan när igenom.

Tips och varningar


 • Om stickkontakten inte vill gänga för hand i oljetråget kan det bero på fel pitch och medelstora tråd. Ta den gamla kontakten till de delar lagrar eller använder en mätare gängstigning på gängorna för att fastställa planen. Använd en tolk gängstorlek att bestämma storleken. Om rätt kontakten fortfarande inte vill tråd, använd (eller köpa) en samma storlek tryck för att matcha gängstigning och storlek av plug att åter tråd oljetråget. Beroende på graden av skada på trådar oljetråget är detta en mer kostnadseffektiv reparera än att byta ut oljetråget. I vissa fordon kan motorn behöva dras ut för att ersätta pannan, skapa astronomiska reparation räkningar.


 • Relaterade artiklar


  Hur elektriska bromsar arbete?
  Hur fungerar ett arbete bil Jack?
  hur du justerar förgasare
  Hur man testar cps i en icke-start saturn S-serien bil
  hur man rengör krom på en motorcykel
  Hur fungerar en skiftnyckel?
  vad är en växellåda vätska förändring?
  Vad är slitage barer på auto däck?
  hur reparera en rostig säng på en Ford F150 lastbil
  hur man programmerar en Toyota transponder chip nyckel