hur du tar bort klämmorna kylarslangen

hur du tar bort klämmorna kylarslangen

Det finns några olika typer av radiator klämmor. Den vanligaste är bandet klämma, som använder en skruv att dra åt eller lossa slitsade klämman. Många biltillverkare använder crimp-stil klämma, som kräver att ta bort kylarslangen att ta bort. En annan typ av klämma som vanligen används på importen är tråd-crimp klämmor, som använder en variant av bandet och pressa klämma och kräver också att ta bort slangen. Ta bort ett element eller en kylarslang kommer att kräva att avlägsna eller flytta av klämmorna kylarslangen, och veta hur man gör det kommer att hjälpa dig att flytta uppgiften tillsammans.

Du behöver:
skruvmejsel eller nötter förare
. Phillips skruvmejsel.
Kanal lås eller tång.
Frysskydd avlopp hink med pip.
Små spett.

Hur Till Flytta kylarslangen Clamps


1.
Placera kylarvätska rinna hinken under pyskranen på radiatorn och öppna pyskranen genom att vrida den moturs. Töm alltid radiatorn ordentligt innan du tar bort kylarslangar. Dra åt pyskranen efter kylaren har runnit ut.
2.
Lossa skruven på klämman genom att vrida det moturs med en skruvmejsel eller en mutter drivrutin för ett band klämma stil kylarslangen klämma. Dessa typer av klämmor kan du lossa klämman via skruven hela vägen och låter dig ta bort klämman utan att behöva ta bort kylarslangen. Om du bara ersätter klämma, kan du installera en ny klämma på samma sätt och dra åt den genom att vrida skruven medurs tills åtdragna. Klämman stil radiator slangklämmor kan lätt åtdragning, vilket gör att spåren i klämman för att såga i kylarslangen och äventyra dess hållbarhet.
3.
Tryck på de två vertikala flikar med ett par kanal lås eller tång på crimp stil klämmorna kylarslangen. Placeringen av flikar är inte alltid placeras på en remover-vänlig plats, dock. När flikarna pressas, sprider kretsen av klämman som sveper runt slangen och låter dig flytta klämma ner lägre på slangen från kylarslangen till radiator hals korsning. Bänd slangen bort av korsningen och sedan pressa flikarna igen för att ta bort klämman från slangen.
4.
Lossa skruven på tråd crimp stil klämma med en Phillips skruvmejsel . Denna typ av klämma gör att du kan lossa klämman, men bara till en viss punkt. Du kan sedan flytta klämman och bänd slangen från korsningen för att ta bort klämman från slangen.


Relaterade artiklar


felsökning av en BMW kylsystem
hur du vaxa din bil
hur man rengör översvämningsdrabbade skadade bil mattor
Hur konvertera miles per gallon till kilometer per liter
hur man kan undvika att bli lurade av en mekaniker
hur man rengör vindrutor
hur du tar bort mögel från en konvertibel topp
hur man rengör bromsdamm från krom hjul
gör däck
Vad är det rekommenderade oljebytesintervallen?