hur du tar bort ett reservhjul

hur du tar bort ett reservhjul

Vi tycker normalt reservhjul förvaras i bakluckan på ett fordon. Men i fordon som inte har en stam, såsom stationsvagnar, pick-up lastbilar och stadsjeepar, måste de förvaras på annan plats. Stationsvagnar brukar ha reservhjul gömd i bagageutrymmet. I pick-up lastbilar och stadsjeepar, kan reservhjul ofta hittas under fordonets bakre del eller på bakdörren

Du behöver:.
Tire vev


1.
Öppna bagageluckan. Lyft upp mattan i mitten av stammen. Du ser en slagdörr. Låser du upp och öppna dörren. Du kommer att se reservhjulet finns där.
2.
Skruva loss bulten bit som håller spacer till däcket, med handen. Ta bort bulten bit och dra spacer upp och av. Lyft sedan reservhjulet upp och ut ur facket.
3.
Bort ett reservhjul sitter under en lastbil eller SUV genom att placera startveven Denna tunna, långa metallbit kan ofta finns under huven eller bakom sätet.
4.
Placera den raka änden av veven i öppningen på den bakre delen av fordonet vid de bakre registreringsskylten. Vrid veven moturs för att sänka reservhjulet ner. När det når marken, skjut reservhjulet mot dig. Kroka navet nyckel som finns på en kabel från mitten av reservhjulet.
5.
Bort ett reservhjul som är monterad på baksidan av bakluckan på en SUV genom att dra bort däck omfattar, om tillämpligt.
6.
Lossa klack som håller reservhjulet på plats med handen. Ta bort klack och dra spacer av. Dra sedan reservhjulet från fästet.

tips och varningar


 • Om du inte är säker där reservhjulet ligger på ditt fordon, finns i bruksanvisningen.
 • Var försiktig när du lyfter ett reservhjul, de är tunga.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter vindrutetorkare på en Pontiac sunfire
  Hur du tar hand om din bil
  hur du gör din egen bil täcka
  hur du installerar din luftfilter
  hur du tar bort smält krita från bilklädslar
  hur man installerar chocker på en Dodge Ram truck
  hur man tar betalt en Hyundai Accent batteri
  Varifrån motorolja ifrån?
  hur du ändrar Serpentine belt på en Mitsubishi Montero
  Hur man vet om din Struts är dåliga