hur du ändrar ett fordons chocker

hur du ändrar ett fordons chocker

Med tiden kommer stötdämpare på ett fordon slits ut antingen på grund av extrem hetta eller blåst sälar. Byte av chocker är inte alltför svårt, men det är bra att veta lite om den innan du börjar. Var alltid försiktig när du arbetar med fjädringskomponenter, och inte skära något hörn. Varje del av fjädring är avgörande och måste fungera för att säkerställa en smidig, säker resa

Du behöver:.
Hylsnyckelsats och /eller lådan slut nycklar
. Jack.
Pallbockar.
Gängtätning eller låsbrickor (tillval).
Strängen eller garn (tillval).


1.
Jack fordonets hjul upp med en domkraft och säkra den med pallbockar under ramen. Oavsett om du startar i främre eller bakre delen av fordonet skall det förhöjda i syfte att förändra chocker. Det ska bara gå tillräckligt högt så att hjulen är lite från marken, vilket gör att uppskov till fullo sloka.
2.
Ångra ögat skruvar i toppen och botten av den chock absorbatorn. På de flesta modeller handlar det helt enkelt skruva loss en bult på toppen och en på undersidan. Vissa modeller har två bult system dock men idén är densamma. Det rekommenderas att ta bort botten först så att den chock kommer att tillåtas utvidga, vilket gör den övre bulten lättare att ta bort. Vissa system använder en nöt-och-bult setup, medan andra helt enkelt använda en skruv vilket trådar i chock tornet. Förlora inte hårdvaran, eftersom det sannolikt kommer att behöva återanvändas med nya störningar.
3.
Placera den nya stötdämpare på fordonet och installera ögat bultar. Ibland kommer chocker vara lite högre än den spännvidd av tornet, även vid full sloka. Ett knep att använda är att något komprimera chock och använda snöre eller garn att knyta den på plats. På så sätt kommer både öga bultar linje upp bättre, och efter chocken är installerat strängen eller garn kan enkelt skäras bort. Om du har tillgång till en instruktionsbok och en momentnyckel, dra åt bultarna ögat ner till fabriken rekommenderade inställningar. Om inte, använd en bra mängd kraft när sittplatser ögat bultar och överväga att använda en liten mängd tråd sealer eller låsbrickor att säkerställa att de inte går ut medan suspension cykler.

tips och varningar


 • Arbeta aldrig på en svävande fordon utan pallbockar under den.


 • Relaterade artiklar


  hur man använder ett sug avdragare stil buckla
  hur man byter bilbatteri i en BMW
  hur man ska gå grönt genom att spara gas
  hur man kan anpassa suzuki forenza strålkastare
  hur man byter blad skattning torkare
  hur man får bättre bränsleekonomi från din GMC Sierra
  hur man kontrollera och justera bilens tändning
  ta bort vax innan bättringsmålning måla
  hur du tar bort skålade säten
  hur man rengör smält krita från en bil interiör