Kostnaden för att ersätta en serpentin bälte

Kostnaden för att ersätta en serpentin bälte

Kostnaden för att ersätta en serpentin bälte i ett fordon beror på om du planerar att byta bältet själv eller om du behöver det reparationsarbete som utförs för dig, båda metoderna har sina för-och nackdelar. En slingrande bälte håller bilens eller lastbilens kringutrustning fungerar felfritt. Håll fokus på ett bälte tillstånd och ersätta den när det behövs kan du spara pengar i det långa loppet

Du behöver:
fordonshandboken
. Hytt luftfilter.

Definition

serpentin tillbehör remdrift ett antal interna enheter, till exempel styrservo pump, vattenpump, luftkonditionering kompressor och generator. Även om inte alla dessa komponenter är avgörande för övergripande funktion, en del, t ex generatorn och vattenpumpen, är nödvändiga för fortsatt drift. Äldre fordon använda en multipel bälte system som driver enskilda enheter separat från de andra, och du bör vara medveten om ditt fordon använder flera bälten.

Tecknar Belt Behov Ersatt

En slingrande bälte fungerar bäst när det stannar snäva på de olika remskivorna slingrar runt. En spänning remskiva ingår att hålla bältet på rätt nivå av spänningar på andra block, och kan justeras för att kompensera för mindre stretching. Bör ett bälte utveckla mer än en centimeter av spel, om det blir sliten eller sprucken, eller om du hör ett högt gnisslande ljud vid körning, bör remmen bytas ut så snart som möjligt. Också titta på vatten, olja eller andra främmande föremål på den tillbehöret bältet, eftersom dessa kan göra att den försämras eller fel snabbare.

Byta Belt Yourself

Serpentine belt är en servas del på flesta fordon. Beroende på märke och modell av fordonet och kvaliteten på bältet du söker, det kan kosta dig mellan $ 25 och $ 75, med 2010, och tar dig ungefär 30 minuter till en timme att ersätta. De flesta fordon har ett diagram nära bandet till stöd i anpassningen runt remskivor, men ibland bältet är dold under ett lock eller sköld och kan vara svåra att komma åt. Det är också ibland svårt att veta när ett bälte är på rätt spänning. Tension remskivor är oftast fjäderbelastad och kan vara farligt att justera, så ta hand hela tiden.

Service på en reparationsverkstad

Om ersätter ett bälte är bortom din förmåga, kan någon ansvarig serviceverkstad göra jobbet åt dig. Naturligtvis har det arbete som görs för dig kan leda till avsevärda kostnader för arbetskraft (beroende på fordonet). Ett återförsäljaravtal eller oberoende butik vet rätt bältet ska användas för fordon, men räkna med arbetskostnader lägga allt från $ 60 till $ 200 för att kostnaderna för en $ 25 till $ 75 bälte, från och med 2010.

Vara flitig

Oavsett om du väljer att ersätta Serpentine belt själv eller betala för att få den utbytt, kommer förfarandet varierar i kostnad från några dollar till ett par hundra dollar. Trots detta är en väl fungerande Serpentine belt integrerad till välbefinnande av ditt fordon, så kontrollera dess skick regelbundet och byt vid behov för fortsatt fungera väl.


Relaterade artiklar


hur man installerar en EGR ventil på en Mazda skyddsling
hur man byter ut en bil säkring
hur man använder pulverlack
Hur bilen fungerar motorn kolv?
hur man tråd en batterimätare
hur man väljer däck till din bil
hur man utför en provtryckning på en bränslepump
hur man rengör en luftintagsfilter
symptom på en dålig termostat i bilar
hur du lägger kylvätska till en Pontiac transport