orsakerna till skev rotorer

orsakerna till skev rotorer

Brake rotorer är en viktig komponent i ett fordons bromssystem. Designad med släta, låg friktion yttre ytor, är broms rotorer syftar till att främja smidig, lätt fordon att stanna, eftersom de är delar av ett fordon som snurrar i förhållande till fordonets hastighet och är gripen av fordonet bromsbelägg påverka fordonets bromsning. Även om hållbar design och långvarig, kan bromsa rotorer skadas och /eller skev. Nedan följer en kort lista över de vanligaste orsakerna till skev broms rotorer

Defekt Bromsbelägg

Bromsbelägg som är defekta och /eller felaktigt installerad kan med tiden leda till broms rotorer till varp och skadas. Bromsbelägg är ansvariga för att klämma mot spinning bromsrotortemperatur, en åtgärd som orsakar ett fordon att sakta ned eller stanna. Om bromsbeläggen är böjda, deformerade på något sätt, eller anpassas till varandra eller installerat onormalt, kan de medföra onormal trycket på rotorer, ett tillstånd som kan orsaka bromsrotortemperatur böjningar över tiden.

Onormala bromsok Action

En onormal eller inte fungerar bromsok kan resultera i bromsrotortemperatur böjningar om graden av bromsok dysfunktion är allvarlig nog. En bromsok hus en uppsättning kuddar fordonsbromsen och ger klämma kraft som behövs för att pressa bromsbeläggen mot den snurrande bromsrotortemperatur. Om ett bromsok gäller för mycket press på bromsbeläggen, eller om det gäller tryck inkonsekvent kan det orsaka en bromsrotortemperatur att förvränga tiden. Adekvat bromsok åtgärd är nödvändig för att optimera bromskloss och bromsrotortemperatur funktion.

Stark värme

Ett fordons bromssystem genererar en enorm mängd friktion-relaterade värme, värme som normalt får utstrålade från bromsbelägg och broms rotor mekanismer. I de fall där hög värme alstras i ett bromssystem och inte sprids tillräckligt allvarliga broms störningar kan förekomma, vilket kan inkludera bromsrotortemperatur böjningar. En fast bromsok, gamla, slitna bromsbelägg, eller en defekt broms rotor kan orsaka överdriven värme utvecklas i eller runt en bromsrotortemperatur, vilket kan orsaka bromsrotortemperatur skador och böjningar.

Fysisk skada

Det är mycket vanligt att broms rotorer att bli skev på grund av fysiska skador under ändring av en platt fordon däck. När ett fordon höjs att kunna ta bort sina fordon däck, ett vanligt misstag som många gör är att inte använda pallbockar för att hålla fordonet stöds, utan kommer många människor helt enkelt använda domkraft för att både höja och stödja fordonet, en situation som kan leda till allvarliga bromsrotortemperatur skada om domkraft förlorar hydraultryck och tillåter stöd fordonet att krascha till marken. De utsatta bromsrotortemperatur är den första bilen delen i kontakt med marken, och det normalt lider allvarlig fysisk skada, inklusive böjningar.

Damanged hjulnavet Spindel

En broms rotorenheten stöds av och rider på en lång, smal metallrör kallas ett nav, eller hjulnavet montering. Navet är vad ett smidigt, även cirkulär rörelse spinning bromsrotortemperatur. Designad med en jämn, låg friktion exteriören är hjulnavet församling kritisk till rätt spinning rörelse bromsrotortemperatur. Eventuella avvikelser eller fel med hjulnavet montering, inklusive nav böjningar, sprickbildning eller förskjutning, kan orsaka onormal bromsrotortemperatur rotation, vilket i sin tur kan orsaka bromsrotortemperatur böjningar över tiden. Normalt är en skadad navet montering märkte och avhjälpts före omfattande bromsrotortemperatur skada, som ett allvarligt skadat hjulnavet församling kommer att orsaka ett fordon däck vingla och skaka, ett tillstånd som normalt leder till en snabb, noggrann besiktning.


Relaterade artiklar


Hur arbetar en bränslepump?
vad som orsakar en bil fönster att krossa?
ta bort en överföring disk axel
hur man kan förbättra gas körsträcka och spara pengar
hur du tar bort den bakre stöt från en Lincoln Town Car
hur man manuellt göra en eject bandspelare på en Nissan Quest
hur du tar bort färg vinyl bil
hur du ändrar transmissionsolja på en medborgerlig
hur man byter olja på en Mercedes diesel
hur man vet när du behöver nya vindrutetorkare