hur man tråd en batterimätare

hur man tråd en batterimätare

Det finns två olika typer av batteri mätare: en voltmeter som mäter batteriets spänning i systemet och en förstärkare mätare som registrerar avgiftssystemet är strömstyrka. Båda mätarna är användbara anordningar för övervakning alla elektriska system som använder ett batteri. Du kan installera båda typerna av mätare på en eftermiddag

Du behöver:. .
Voltmeter och konsoler
Amperemeter och konsoler.
18-gauge wire.
Kabelkontakter (beroende på växlar).
8-eller 10-gauge wire
. Avbitartång.
Avisoleringstänger.
Wire nötter.
Eltejp.


1.
Bort båda batterikablar, positiva och negativa, från batteriet innan installationen av mätarna. Installera mätare på den plats som du väljer för systemet. Tillverkaren av mätarna kan ha särskilda inriktning krav för mätare-till exempel med endast deras stil av fästet eller montering mätaren för att en metall komponent för särskilda ändamål jordning
2
Anslut voltmetern först som en del av den dubbla stora installationen. Använd minst en 18-gauge wire eller större. Voltmetern bör installeras parallellt med "på" eller "av" switch som du har för det elektriska systemet. Till exempel, om du har en huvudströmbrytare eller knappen för att sätta på systemet, koppla positiva sidan av voltmeter till kontrollen sidan av brytaren. Kör inte kabel från batteriets sida (foder tråd) på växeln, eftersom det kommer att tömma batteriet när systemet är avstängt.
3.
Anslut den negativa sidan av voltmetern med en separat bit av 18-gauge wire och köra till batteriet efter anslutningen. Den typ av kontakter kommer att variera på den enskilda anläggningen.
4.
Hitta den positiva ledningen av avgiftssystemet. Detta kan antingen vara en generator eller en separat typ av specifika laddare. I båda fallen använder avbitare för att klippa den tråd som löper från laddaren till den positiva sidan av batteriet. Använd Avisoleringstänger att ta bort cirka 3 /4 tum av isoleringen
5
Kapa 8 -. . Eller 10-gauge wire till en tillräcklig längd för att köra från den skurna laddning kablarna till anslutningen inlägg på baksidan av amperemeter. Strip båda ändarna på dessa kablar tillbaka samma belopp på 3 /4 tum. Anslut de två kablarna till bakre delen av amperemeter använder rätt typ av kontakter.
6.
Twist separat par av trådarna ihop, så ena sidan av mätaren ansluten till tråd från laddaren och den andra sidan av mätaren går till batteriet. Ledningarna för amperemätaren ska gå genom mätaren att göra en seriekoppling. Placera en mutter över varje nakna tvinnad tråd och använda eltejp för att göra en sluten anslutning.
7.
Anslut batteriet tillbaka till huvudprocessen för kablar och testa systemet genom att man sätter på den och observera meter.

tips och varningar


 • Vissa amperemetrar får märkas "laddare sidan" och "Batteri sida" på baksidan. Inte alla amperemetrar är polaritet specifika. Placera amperemeter endast via laddaren anslutningen eftersom de flesta amperemetrar inte är konstruerade för strömstyrkor större än 30 ampere.


 • Relaterade artiklar


  hur registreringsskyltar görs
  hur man roterar lastbilsdäck
  hur man byter broms rotorer på en 1996 Isuzu Rodeo
  hur man eliminerar rök och unken lukt från en bil
  hur man super ren och försköna din bil däck
  hur man kan kontrollera ström från ett batteri till en bränslepump
  hur man gör aluminiumhjul ser nya
  hur du tar bort kylaren från en Honda Civic
  Hur fordonsindustrin stötdämpare arbete?
  hur du tar bort röken lukt från bilen