hur man rengör bilen exteriör

hur man rengör bilen exteriör

Tvätt utsidan av bilen är inte svårt. Men det finns åtgärder som kan göra det gå snabbare. Med undantag för rengöring däck och hjul, uppifrån och ner är nästan alltid bäst, annars kommer du ofta att åter rensa det du just har städat. Till exempel om du rengör fläkten innan taket på bilen. smutsigt vatten från taket kan sedan köra ner, åter smuts huven. Förutom att följa en ordentlig sekvens av steg, bör du använda rengöringsmedel lämpligt för bilar

Du behöver:.
Bucket.
Varmt vatten.
Biltvätt schampo.
Biltvätt mitt eller svampar.
Vattenslang.
Tyg handdukar.
Hjul och däck renare.
Microfiber dukar.


1.
Skölj hela bilen av med en vattenslang. Detta gör sig av löst skräp som kunde repa lacken när du tvättar bilen.
2.
Spray hjul och däck renare på hjul och däck. Torka bort all överbliven smuts med en mjuk trasa.
3.
Blanda biltvätt schampo och varmt vatten i en ren hink. Doppa en tvätt vante eller svamp i lödder och tvätta upp bilen först.
4.
Tvätta utsidan av dörrar och fönster. Använd rikligt med såplödder, doppa den vante eller svamp tillbaka i tvålvatten så ofta som behövs.
5.
Tvätta bakändan och tillbaka stötfångaren på bilen. Nästa, tvätta huven och främre stötfångare med bilschampo och vatten. Tvätta sidospeglar vid denna tid också.
6.
Skölj bilen helt. Använd en ren handduk att torka hela bilen. Torkning detta sätt hjälper till att förhindra vatten fläckar. Gå över den med en mikrofiberduk för att framhäva glans. Polera hjul med polish, om det behövs.

Tips och varningar


 • Om fönster och vindrutan är ovanligt smutsiga, använd en automatisk glas för att rengöra dem efter Rengöra resten av bilen.
 • Om din bil har en vaxad yta, använd endast produkter bilschampo som inte tråkig vaxet. Om hjulen är heta, parkera i skuggan och låt dem svalna innan rengöring (vissa ytor kan skadas på annat sätt).


 • Relaterade artiklar


  hur man kan öka bränsle körsträcka på RVS
  hur man rengör en dryflow luftfilter
  hur man installerar en glödlampa bil strålkastare
  hur man vax & polera en bil
  hur man installerar snökedjor
  hur du kan få transmissionsolja i en b18c1 motor
  hur man byter en säkring för instrumentpanelen
  hur man gör hemmagjord bilvax
  hur man ska gå grönt genom att spara gas
  Hur du använder bättringsfärg på ett fordon