hur man rengör bilar

hur man rengör bilar

Efter att ha miljöbilar krävs mer än att köra bilen genom en automatisk biltvätt. Denna metod renar bara utsidan av bilarna. Detta kan liknas vid att bara tvätta ansiktet, medan resten av kroppen smutsiga och illaluktande. Att ha en ren bil kräver en komplett invändig rengöring inklusive borttagning golvmattor och dammsuga golvet under dem. Golvmattor som går utöver städning kan behöva bytas

Du behöver:. .
Vakuum
Fuktig och torr trasor.
Fönster tvättlösningen.
Borste.
Nya golvmattor (tillval).
Tung svamp.

Rengöring av interiör av Bilar


1.
Samla alla skräp som sitter ovanpå eller under säten. Detta inkluderar tomma läskburkar, snabb matrester livsmedel och annat som luktar en bil. Lyft och ta bort golvmattor och skaka dem utanför bilen för att ta bort lös smuts. Använd en slang och tvätta dem och låt torka utomhus. Vakuum området under mattorna
2.
Ta av och töm främre askkopp. Torka av insidan med en fuktig trasa och byt ut. Gör samma sak för askkoppar i ryggen (om någon). Tvätta instrumentpanelen framför och under den bakre fönsterbleck och torkar till en glans. Med ett milt fönsterputs, tvätta insidan av bakrutan och fram-och sidorutor.
3.
Vacuum klädseln på fram-och baksätet. Spray fläckar med en klädsel renare och gnugga med en torr trasa tills fläckar tas bort eller ser bättre ut. Torka av armstöd och området under fönstren.
4.
Sätt tillbaka alla golvmattor som du tog bort. Om de ser slitna och trasiga, ersätta dem med en ny uppsättning mattor. Kontrollera hela insidan av bilen för att se om du missat något rengöring. När du är övertygad om att bilens interiör är ren, spreja med en ny bil doft för att ge det en ny, out-of-the-handlare-ren doft.

Yttre rengöring av bilen


1.
Kontrollera att du slang tvätta bilen (på en tillåten vattenanvändning dag) framför ditt hus eller i en gör-det-själv-tvätt webbplats. Rengör vindrutan genom att strö lite bakpulver på de smutsiga vindrutan och skrubba den med en våt svamp. Dra ut genom fönstret brickor och torka dem samtidigt med samma svamp.
2.
Ger bilen en tungt spray av vatten från topp till botten. Använd hinken och fyll med rent vatten och tillför ungefär en kapsyl av någon av de miljövänliga nedbrytbara diskmedel vätskor på marknaden. Tvätta bilen genom att starta på toppen och arbeta ner mot hjulen. En bil som nyligen har vaxat kommer pärla upp när de sprutas med vatten och behöver inte vaxas igen. Overwaxing kan vara lika dålig som inte vaxning.
3.
Använd en stor gummi svamp doppad i en hink vatten och diskmedel och tvätta bilens tak med en cirkelrörelse. Om du har problem att nå toppen av bilen, står på en liten stepstool. Tvätta en sida i taget tills hela taket på bilen har varit försiktigt skurat och tvål.
4.
Flytta ner till ena sidan av bilen i taget, soaping och skura det fönster, dörrar, under dörren och fram-och bakhjulen. Se till att du rengör båda strålkastarna, sido-och bakrutor och bakluckan på bilen. Vid denna tid hela bilen ska vara tvål, skrubbas och blött.
5.
Börja på taket av bilen och ge det en bra spola för att få bort alla Suds smuts och smuts. Följ upp med en ren handduk trasa att torka av bilen ytan. Detta kan vara en två-handduk jobb, eftersom du också måste torka och torka grill och strålkastare. Använd en ren gems på torr bil i en back-och-tillbaka cirkelrörelse att skina bilen tills du kan se ditt ansikte i den.

Tips och varningar


 • Förvara inte skräp i bilen. Sätt en plastpåse på sätet och kastar används behållare för livsmedel eller burkar läsk direkt i påsen och i slutet av dagen hade påsen i papperskorgen. Återvinn burkar och flaskor. Gör en boll av aluminiumfolie för att ta bort eventuella rostfläckar från krom områden.


 • Relaterade artiklar


  när du ska byta stötdämpare
  symptom på en dålig termostat i bilar
  hur man byter o2 sensorn i en Mercury Grand Marquis
  hur man ska gå grönt genom att spara gas
  hur reparera spruckna läder bilsäten
  vad är syftet med topplock i bilar?
  symptom på bränslepump fel
  hur du ändrar kulleder på en Ford Thunderbird
  hur man fixar en fast bakluckan
  hur ren dieselolja från en bil