hur man polera bilen hjul

hur man polera bilen hjul

Broms damm, sand, sten salt, smuts och även kemiska föroreningar i luften kan alla ta en vägtull på bilens hjul, Avtrubbning den glans. Städning kommer att hjälpa, men ibland bara rengöra hjulen kommer inte att räcka.
En dov hjul finish, rena eller inte, kan göra även den finaste bilarna ser shabby. Men om du har en timme eller två att avvara, och rätt typ av metall polish, kan du göra dessa hjul gnistan igen

Du behöver:.
Wheel renare
. Svampar.
Bomull luddfri handduk.
Wheel polish (lämplig för din hjulets finish).
Microfiber dukar.
Wheel vax.

Hur polska Car Wheels


1.
Spraya hjul rengöringsmedlet på hjulen. Tvätta bort det med en fuktig svamp och skölj och torka. Det är viktigt att få alla smuts, grus och bromsdamm från hjulen innan polering.
2.
Applicera en klick av polska, ungefär stor som en fjärdedel till en mikrofiberduk putsduk . Torka av den runt fälgen och ekrarna i det första hjulet som du polering.
3.
Gnid polska till hjulet, med korta tag. Lägg till fler polska till trasa, om nödvändigt.
4.
Använd en ren mikrofiberduk för att avlägsna överflödigt lack och polera metallen till en hög glans. För högsta glans, använda korta, något cirkulära rörelser och en lätt beröring. När du har polerat alla hjul på detta sätt går du till nästa steg.
5.
Sätt ett öre-stora belopp på hjul vax på en ren mikrofiberduk. Sprid vax mycket tunt över hjulet. Följ upp med den rena sidan av trasan att sprida vax över hjulet jämnt. Buff bort allt överflödigt vax. Tillämpa denna vax på alla hjulen och de kommer att behålla sin polerad look mycket längre.

Tips och varningar


 • Parkera bilen i skuggan före rengöring och polering av hjul. Detta kommer att hålla dig sval och kommer att hålla hjulen i solen tills du är klar polering dem. Hjulen skall vara häftigt att vidröra när rengöras och poleras. Om du har en borrmaskin, kan du genom Diskbollar att använda dessa-det kommer att avsevärt påskynda polering processen. Om hjulen har en massa korrosion på finish, kan du behöva sand dem före rengöring eller polering.
 • Kontrollera att du använder en polering produkt som lämpar sig för din typ av hjul. Med andra ord, om du har aluminiumfälgar, köpa en vara som anger det är okej att använda på aluminium. Om hjulen är krom, få polera lämplig för krom.


 • Relaterade artiklar


  hur ändrar broms & blinkers lampor
  vad skyddar bilvax?
  hur man kan förbättra gas körsträcka för en carburetored motor
  hur du ansluter batteriet jumpstart kablar
  hur man tar hand om din bil lackering
  hur man rengör ekrarna på fälgarna
  hur man byter backup sensorn på en Toyota FJ Cruiser
  hur till check fjädringskomponenter
  hur du tar bort oljetråget från en Volkswagen Passat
  hur du ändrar luftfiltret på en Mini Cooper