hur man mäter ett tändstift gapet

hur man mäter ett tändstift gapet

Klyftan på tändstiftets av ditt fordon är avståndet mellan centrum och sida elektroder. Denna klyfta måste kalibreras för att tillverkarnas specifikationer för din egen bilmodell. Detta säkerställer gnista kan lätt hoppa mellan elektroderna för att antända luftbränsleblandning in i cylindrarna. Från tid till annan, är det en bra idé, att inte bara kontrollera tändstiftet gapet, men också inspektera och rengöra pluggar för bättre prestanda. Här kommer vi att gå igenom stegen för att inspektera, rengöra och mäta avståndet som en del av din bil underhållsplanen.

Du behöver:
Ratchet och tändstiftshylsor
. Ratchet förlängning.
Stålull borste.
Bromsdelar renare.
Shop trasa.
Liten diamant fil.
Wire bladmått.


1.
Ta tändstift tråd boot. Då vrid och dra kabeln från tändstiftet. Om din bil är utrustad med spole på tändstift (COP) eller Distributorless tändsystem, rådfråga din bil instruktionsbok eller fordonet servicehandboken för att ta bort eller rullar från de pluggar om det behövs.
2.

Skruva loss tändstiftet med hjälp av en spärrfunktion, spärrade förlängning och tändstiftshylsor.
3.
Inspektera skick tändstiftet. Leta efter olja, aska eller sot som kan tyda på oljeläckage eller motorns mekaniska problem. Spetsen på kontakten ska ha en brun eller grayish-ljusbrun färg.
4.
Rengör gängor och elektroder med en fin tråd eller stålull borste.
5.
Spraya elektroder och trådar med broms delar och torka av kontakten med en butik trasa. Om det behövs, ta bort alla sotavlagringar från centrum och från sidan elektroder med en liten diamant fil.
6.
Leta upp rätt lucka för tändstiftet på din bil. Du bör hitta denna information på din bil instruktionsbok eller fordonet Emissions Control Information (VECI) etikett. Detta är en vit, plastbelagd etikett på cirka 4 x 6 inches i storlek, ligger på kylaren stöd, brandvägg eller sidorna av motorrummet.
7.
Kontrollera tändstiftet gapet genom att skjuta en mätare tråd känselspröt mellan sidan och elektroder centrum. Ledningen skall dra lite när den rör sig mellan elektroderna. Om nödvändigt, justera gapet genom att böja sidoelektroden med måttstocken verktyget.
8.
Byt tändstift och anslut tändkabeln och se till att tråd-boot kontakten klickar på plats på tändstiftet terminalen.
9.
Ren, mäta och justera resten av tändstift följande steg 1 till 8.


Relaterade artiklar


vad är caster justering?
information om bilhandlare
hur du tar bort en överföring i ett geo tracker
Varför dimma i vindrutan i en bil upp?
Hur fungerar en leda arbetet lagring batteri?
kan återställa lädersäten
ta bort den bakre vindrutetorkare på en Cheva banbrytande
hur man gör en radiator flush
hur till check transmissionsolja i en ml320 benz
hur man rengör målade krom