hur man kan anpassa en generator rem

hur man kan anpassa en generator rem

Generatorn bälte på bilens motor måste hållas på rätt täthet för att försäkra att din generatorn laddas korrekt. Om bältet är för hårt kan du klippa bultar av remskivor, eller bältet själv kan bryta när du kör. Du kommer att behöva justera en generator bälte när det har tagits bort från bilen. Det är lättare att göra detta med två personer, men en person kan hantera jobb, och det tar bara cirka 10 minuter

Du behöver:.
Hylsnyckelsats


1. .
Känn under generatorn för att hitta bulten som monterar generatorn till ramen. Se till att den är på plats och att den bakre muttern sitter fast ordentligt.
2.
Lossa muttern på toppen bulten av generatorn som passerar genom ett "spår" och gör att du position generatorn. Du vill att muttern löst nog så att du enkelt trycka på generatorn mot och dra bort den från de största motorblocket, men inte så löst att skruven eller muttern faller av.
3.
Pass din generator bälte runt remskivor på framsidan av motorblocket och generatorn i sig. Du kanske måste trycka generatorn mot motorblocket för att få bältet runt generatorn i sig. Kontrollera bilens manual för att kontrollera att du har loopas bältet runt alla nödvändiga remskivor.
4.
Dra generatorn bort från motorn tills bandet är tight. Du vill kunna trycka ner på bältet vid en mittpunkt mellan två skivor och bara kunna flytta den nedåt ca 1 /8 till 1 /4 tum. När du har generatorn i rätt position, har en medhjälpare åt de övre bult och mutter för att låsa generatorn i.

tips och varningar


 • Om du arbetar ensam, använda en 2-gånger-4-bit och kil det mot motorblocket, över generatorn kroppen och under din arm, att dra och hålla generatorn bort från motorn. Detta var du kan utnyttja hävstångseffekten i kroppens tyngd som en extra uppsättning händer för att hjälpa dig justera generatorns kilrem.
 • Testa motorn innan körning. Vrid motorn på och lyssna, om du hör någon typ av skrikande under en längre tid (en sekund till en minut) stäng av motorn och dra åt bältet. Skrikande är en tidig varning om att ditt generatorn bältet är för lös.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter växellåda montera i en Saturn s-serie bil
  bil monteringsprocessen
  hur du lägger hydrauloljan en 870 John Deere traktor
  hur man extraherar de diagnostiska koder från en Chrysler bil
  hur du tar bort röken lukt från bilen
  hur man tar hand om din bil och hålla den på vägen
  hur ändrar bränslefiltret i Pontiac Aztek
  hur man byter o2 sensorn i en Mercury Grand Marquis
  hur man återställer en BMW service indikator
  hur man torkar en bil för att förhindra virvlar och repor