hur man kan anpassa en gasvajern

hur man kan anpassa en gasvajern

Den gaskabel justerar gasen som levererar bränsle till en förbränningsmotor. Om gasvajern är för löst eller för hårt, kan det påverka negativt tomgångsvarvtal. Om kabeln är för lös, kan den orsaka lägre än normalt varvtal, för snäv, och din RPM kommer att köra för högt

Du behöver:
öppen nyckel som passar ditt märke och modell
. . Motor servicehandboken.


1.
Leta reda på spjällhuset. Detta är normalt en stor rektangulär "låda" som sitter i närheten av brandväggen (i bilar), bredvid motorn eller ovanpå det (i liten motor program).
2.
Kontrollera spänningen på kabeln som kommer ut ur spjällhuset. Du kan behöva hänvisa till servicehandboken för spänningen specifikationer.
3.
Vrid gasreglaget justeringsbultarna medurs för att spänna eller moturs för att lossa spänningar på gaswiren. När ni gör detta, är du öppna eller stänga gasspjället (beroende på vilket håll du vrider justeringsbultarna). Detta i sin tur styr tomgång genom att tillåta mer eller mindre bränsle i motorn på tomgång.

Tips och varningar


 • Justera spänningen till rätt specifikation. Om gasreglaget är för trång, till exempel, kommer du bränna mer bränsle än nödvändigt. om det är för lös, riskerar du stannat motorn.


 • Relaterade artiklar


  hur man glidmedel ett chassi på en Jeep Wrangler
  hur ta reda på vad sändningen är i en bil
  hur du tar bort en Honda Shadow förrätt
  hur man byter en Cheva Tahoe kupéfilter
  hur man fixar en fast bakluckan
  hur du tar bort en cylinder tändningslåset i en Saturn S-serien
  hur man byter bromsvätska i en Honda CR80
  hur man ändrar säkerhetskoden på en Mercury Grand Marquis
  fördelarna med att ha en bränslesnål bil
  Hur man testar ett bilbatteri med en voltmeter