hur man fyller ett bilbatteri

hur man fyller ett bilbatteri

I många fall kan du fylla på ett bilbatteri för att undvika kostnaderna för att få en ny. När ett batteri verkar vara fel, ofta allt som behövs är att lägga till lite till elektrolyt i batteriet. Detta projekt är lätt att göra, men se till att uppmärksamma alla varningar
1.
Kroka batteriet vid minuspolen. Placera den negativa terminalen bort från batteriet.
2.
Titta på batteriet. Om det är vita, fluffiga inlåning på batteriet, skölj dem med 8 oz. av vatten blandat med 3 tsk. natriumbikarbonat (bakpulver). Håll sköljning tills blandningen löser upp avlagringar och stannar bubblande. Låt batteriet lufttorka. Var noga med att inte vidröra batteriet när det är vått.
3.
Bänd upp batteriet med en skruvmejsel. Den (upphöjda eller platta) patch som du kommer att bända bort är känd som den gemensamma jordbrukspolitiken, och i allmänhet går över mitten av batteriet.
4.
Börja i ena änden och sedan bända på den andra att gradvis släppa den gemensamma jordbrukspolitiken. Lägg det åt sidan uppochner. Rör inte på undersidan av locket. Det kan finnas mer än en mössa på batteriet som du kommer att behöva bända bort.
5.
Titta inuti batteriet där locket var fäst med hjälp av en ficklampa. Leta efter en fälg, ungefär en tum ner inne i batteriet, eller utsatts plattor (platta bitar av metall). Om vätskan (sk elektrolyt) är inte täcker plattor eller upp till kanten, försiktigt, och mycket långsamt, häll i tillräckligt destillerat vatten för att täcka plattorna eller tryck på fälgen.
6.
tillbaka locket på batteriet. Tryck till ordentligt runt kanterna på locket och knacka försiktigt den på plats med en hammare, om det behövs. Koppla in batteriet igen. Tvätta kläder och exponerad hud omedelbart med rikliga mängder vatten, även om du tror att det har förekommit någon kontakt mellan dig och batteriet.

Tips och varningar


 • Ladda batteriet efter detta förfarande genom att köra bilen i en halvtimme. Du kanske måste ta bort en rem håller i batteriet för att få tillgång till den gemensamma jordbrukspolitiken.
 • Använd skyddsglasögon, handskar och gamla kläder /skor under hela proceduren. Syra kan vara en vätska eller ett pulver och kan förekomma i sådana mängder att du inte kan se men som fortfarande kan göra skada. Rör inte dina ögon eller ansikte under arbetet med detta projekt. Värm inte upp ett batteri, eftersom det kan skapa en syra moln. Rör inte vätskan i batteriet. Rök inte runt batteriet eftersom batteriet innehåller brandfarliga ångor. Andas inte in någon av gas från batteriet. Lämna inte batteriet öppen eller utan uppsikt.


 • Relaterade artiklar


  hur du tar bort fotpinnarna
  hur man installerar ett filter på en Subaru Impreza WRX
  hur du ändrar kupéfilter på en Acura TL
  hur man byter en boxster stuga luftfilter
  vad är symptomen på en igensatt katalysator?
  hur man byter bränslefiltret på en Dodge Avenger
  hur man installerar sänka block
  hur man installerar chocker på en Dodge Ram truck
  vad är syftet med styrservoolja?
  hur man rengör klädsel fläckar i bilen