hur man föryngra ett bilbatteri

hur man föryngra ett bilbatteri

Det finns två olika sätt att föryngra ett bilbatteri. Den populäraste metoden är att ladda batteriet. Generatorn i bilen återställer ett batteri under drift, men inte helt ladda upp batteriet. Bly De bildas från svavelsyra och bly plattorna inuti ett batteri och kan orsaka upp till 75 procent i förtid misslyckanden bilbatteri. Desulfating ett bilbatteri hjälper till att minska den kristallina sulfater att isolera blyplattorna och öka flödet av batteriets nuvarande. Med båda metoderna kommer att förlänga batteriets livslängd.

Du behöver:
Skyddsglasögon
. Batteriuttaget renare verktyg.
Stålborste.
Batteriuttaget beskyddare spray.
12-volts bilbatteri desulfator.
Hand nyckel in.
Batteriladdaren.


1.
Sätt på skyddsglasögon och ta bort de positiva klämma batteripolen från bilbatteriet med hjälp av en hand skiftnyckel. Rengör klämma och plint i batteriet med ett batteri terminal renare verktyg. Använd en stålborste för att skrubba bort någon märkbar korrosion byggs upp på terminalen och klämma. Rengör post och klämma ordentligt, sätt sedan tillbaka klämman och dra åt. För batterier sida post, koppla den positiva polen, avlägsna skyddshöljet (skjut bort det) och rengör platta, runda ände med en stålborste.
2.
Upprepa steg 1 för den negativa batteripolen post och klämma.
3.
Spray korrosionsskydd batteripolen beskyddare spraya på varje klämma och polskor. Detta kommer att pälsen stolparna och klämmor och förhindra återkommande korrosion byggs upp.
4.
Installera ett desulfator bilbatteri (se Resurser). De flesta desulfators kan enkelt installeras genom att lossa klämmorna batteripolen och sätta in lämpliga klippen (röd klipp för positiva, svarta klipp för negativa) i desulfator i rätt (positiva och negativa) klämmor bilbatteriet. Den desulfator kan fästas på batteri, batterihållare, eller en närliggande konsol eller stag i motorrummet. Se till att ledningarna ansluter desulfator till batteriet inte kommer i kontakt med några rörliga motorkomponenter under drift. Den desulfator kan förbli ansluten till batteriet permanent eller ett behov när det behövs.
5.
Ladda bilbatteriet med en batteriladdare. En bil batteriladdare ger dig möjlighet att helt återställa strömstyrkan produktionen av ett bilbatteri genom att konvertera AC el från ett eluttag i hemmet (eller butik) till DC, och styr mängden el laddning av batteriet för att förhindra överladdning eller överhettning av batteriet.
6.
Anslut den röda klämman alligator av batteriladdaren till den positiva batteripolen först med batteriladdaren unplugged och i läge "OFF" (i förekommande fall ).
7.
Anslut den svarta krokodilklämman av batteriladdaren till den negativa batteripolen nästa.
8.
Justera inställningarna på frontpanelen av batteriladdaren. Läs i bruksanvisningen för laddaren för korrekt laddning. En långsammare, lägre ampere batteriet är det bästa sättet att återställa strömstyrka till ett bilbatteri, utan också bidrar till att förhindra överdebiterade eller laddar batteriet för fort. Om det finns en volt inställning på batteriladdaren, ställ in den på 12 volt. Ställ in batterityp till "klassiska" eller "underhållsfria" (de flesta bilbatterier är numera ett förseglat underhållsfri typ). Ställ förstärkarens inställningar till 2 förstärkare för en långsam "underhållsladdning. " Du kan ställa in strömstyrkan högre om så önskas, utan hänvisar till bruksanvisningen för batteriladdaren för att bestämma tid per amp inställning för att ladda batteriet. Anslut laddaren till ett vägguttag. Vissa laddare kan sätta på en gång ansluten, men andra modeller kan behöva slås på med en kraft och /eller timer.
9.
Koppla bort laddaren (eller slå på strömbrytaren först, i förekommande fall) och ta bort laddaren i omvänd ordning som du installerade det.


Relaterade artiklar


hur buff ut bättringsfärg
hur man byter kombi hissen stöder
hur man gör en övergång boot
hur man lufta kopplingen på en Ford Ranger pickup
vad är syftet med ett motorblock?
hur man lufta ur en 3,1 GM radiator
kan o2 sensorn orsaka en bil att röka?
hur man byter en baklykta på en 1989 Toyota Camry vagn
felsökning en Onan generator rv diesel
hur du tar bort skunk lukt från en bil