hur man defog en vindruta

hur man defog en vindruta

Fog på en vindruta kan antingen vara irriterande eller farliga beroende på hur mycket kondens på vindrutan och hur det påverkar din vision. Även om du använder bilens luftkonditionering och defogger att bli av med fukt, är chansen att det kommer att dyka upp i några minuter. Den imma är ett resultat av vindrutan på insidan som på en annan temperatur än på utsidan av bilen. Om du vill ta bort dimman helt under körning, måste du få in nära lufttemperaturen av den omgivande temperaturen.
1.
Låt frisk luft in i bilen genom krackning fönstren öppna. Spridningen av yttre luft ensam är ofta tillräckligt för att defog vindrutan utan värmaren /luftkonditioneringen. Detta kan inte vara möjligt ibland på grund av kyla eller regn, men att installera ventilen visir på fönstren kan minska problem som regn.
2.
Vrid värmaren /luftkonditioneringen på högsta fläkt inställning, ställ den till "defroster /defogger" inställningen och starta den på en varm temperatur. Den varma luften från ventilerna kommer att absorbera fukt på vindrutan snabbare eftersom varm luft håller mer ånga. Det kommer dock också på nytt dimma snabbt, så att du inte kommer att hålla det denna varma för länge.
3.
Minska temperaturen på ventilerna "luften gradvis. Få temperaturen på ventilerna "luft mycket nära med den i luften utanför bilen så att vindrutan är samma temperatur på båda sidor.

Tips och varningar


 • Omvänd processen om du är avfrostning av vindrutan. Starta ventilerna med kall luft tills frosten tas bort (eftersom frosten är på utsidan). När vindrutan är klar, höjer temperaturen tills det är på rätt nivå för att hålla dimman borta.


 • Relaterade artiklar


  hur man installerar en Honda stuga element luftfilter
  hur man ändrar transmissionsolja på en BMW E39
  Hur du tar hand om dina däck
  hur man byter en slang servostyrning
  hur man tvättar en bil utan en slang
  hur du tar bort klarlack repor
  Hur fungerar en gas spacer?
  hur man kan hoppa starta en bil
  Hur fungerar en kylfläkten?
  hur du tar bort färg vinyl bil