hur du kan få bromsvätska i en Dodge Caravan

hur du kan få bromsvätska i en Dodge Caravan

Om du har ersatt någon broms komponenter i din Dodge Caravan och vill fylla på huvudcylindern med bromsvätska, kommer du att märka att dess läge är lite märklig. Monteras på brandmur som de flesta master gasflaskor i andra fordon, täcker huven av Caravan fyllningen röret. Ens försöka bestämma den mängd vätska i huvudcylindern är mer komplicerad än i andra fordon

Du behöver:.
DOT 3 bromsvätska
. Tratt med lång flexibel hälla röret.
Ficklampa.


1.
Leta reda på huvudcylindern monterad på förarsidan brandvägg.
2.
Ta av locket på huvudcylindern. Vissa äldre Husvagnar kan ha två landskamper för en främre och bakre kammare i huvudcylindern.
3.
Placera änden av den flexibla häll slang i tratten till fyllningen pipen befälhavarens cylinder. Se till att du inte har använt tratt för alla petroleumbaserade produkter som olja eller kylarvätska, som även den minsta beloppet kan förorena en bromsvätska system. Använd denna kanal för bromsvätska endast fylla.
4.
Häll lite bromsvätska i taget och kontrollerar de fullständiga märket på sidan nära toppen basen av huvudcylindern. Använd en ficklampa och lysa det på sidan av huvudcylindern att belysa vätskenivån. Den dubbla kammare huvudcylindern av de äldre husvagnar har en svart hölje bas, så ficklampan kommer inte att fungera på detta sätt, men de är mycket lättare att fylla utan att använda en tratt och ficklampan kan användas genom att titta på varje enskilda kammare för korrekt fullhet.
5.
Överfyll inte huvudcylindern. Att sätta rätt mängd bromsvätska i huvudcylindern en Dodge Caravan är tillräckligt komplicerad, men utvinna vätska från ett överfullt huvudcylindern kommer inte att bli lätt utan en spruta med flexibel slang. Master cylindrar i varje fordon, inklusive Dodge Caravan, har ett komplett sortiment som bör följas och möjliggöra en fördelade luftficka mellan fyllnadslinjen och huvudcylindern påfyllningslocket.
6.

Byt ut huvudcylindern lock ordentligt när du är klar.


Relaterade artiklar


hur man lägga glasfiberväv
hur man utför en provtryckning på en bränslepump
bort dörrpanelen från en vw tdi
hur man fixar vindruta chips
hur man använder pulverlack
hur man får pre-1980 fordon historia rapport
hur du justerar luft slak bromssystemet
Hur bil HID lampor fungerar?
hur till check fjädringskomponenter
hur man rengör dina bilnycklar