Vad är centrifugalpumpar?

Vad är centrifugalpumpar?

Centrifugalpumpar används i praktiskt taget alla raka pumpning tillämpningar av vätskor med låg viskositet som vatten utan komplikationer, såsom vätskor som innehåller hårt material. Dessa pumpar kan vara ett steg, eller så kan de stadier staplas i en serie-flöde arrangemang för att leverera hög effekt tryck. Centrifugalpumpar är enkla i konceptet och konstruktion och ger högsta flödet prestanda till måttliga tryck. Centrifugalpumpar finns i alla bearbetbar material-inklusive alla metaller, plaster och keramer.

Du behöver:
diskmedel
. Ren handduk.
Thinner.
Luddfri trasa.
Maskeringstejp.
Brown papperssäckar (10) eller ett gammalt lakan.
Slipkloss.
Sandpapper (240 korn och 400 korn).
Bondo kitt.
Spray Primer.
Silver hjul lack (sprayburk).
Högblank klarlack (spray burk).

Construction

Mest centrifugalpumpar drivs av elektriska motorer som är verksamma i intervallet 1. 725 till 5. 000 rpm med 3. 450 rpm som vanligt i branschen. En enkel bladig impeller sitter fast ordentligt på pumpaxeln som ofta är en förlängning av motoraxeln. Detta Impellern är placerad i en rund fördjupning i pumphuset. En smidig utloppskanal lämnar runda urtaget tangentiellt (se figuren).

Drift

Inloppet kommer i mitten av pumphjulet. Eftersom motorn går pumphjulet på höga varvtal, går in i flytande pumphjul och snabbt spunnet av turbinhjulen tills det utvecklar en hög del av centrifugalkraft. Denna centrifugalkraft är vilka krafter vätskan utåt. Det finns av den runda fördjupningen i huset tills det är att gå med runda fördjupningen genom utgången kanal till pumpens utlopp.

flera steg

Steg centrifugalpumpar ta utloppsflödet till ännu ett steg i pumpen. Det finns en annan runda urtag och pumphjul är monterade på samma axel, men det isoleras med en axeltätning. Ytterligare press läggs till i vätskeflödet. Detta är i grunden ha många pumpar som är monterade på samma axel. Många djup brunn pumpar har många steg för att övervinna den betydande djup och tryckfall på grund av tyngdkraften.

Vanliga program

Centrifugalpumpar används i ett brett spektrum av industri-, hushålls-och fordonstrafik applikationer som vattenpumpar, multi- skede djup brunn pumpar, pool pumpar, pumpar fontän, pumpar avlopp, pumpar sump, blanda pumpar, uppvärmning och kylning cirkulationspumparna, bil Kylmedelpumpar, industri Kylmedelpumpar, pumpar kolväte, recirkulerande pumpar, filter pumpar, vätskepumpar kemiska, pumpar överföra , jet utombordare pumpar, jet pumpar ski, raketmotorer bränslepumpar, Vindrutespolare pumpar, rengöring pumpar och brandpumpar lastbil.

Att tänka på

Centrifugalpumpar är i allmänhet inte självsugande, vilket innebär att de måste vara fyllda med vätska innan de kan börja pumpa om höjden på pumpen är ovanför vätskenivån dras till pumpen. Tanken emot vatten från pumpen kan vara högre än pumpen. När du är osäker är varje trettio meter vatten höjd motsvarar ca 15 psi. Om en pump har en uteffekt tryck på 50 psi, om de allra högsta mottagande tank kan över pumpen är ca 90 meter.


Relaterade artiklar


hur man rengör en auto luftfilter
hur du kontrollerar bilens bromsvätska
hur man byter en stuga luftfilter i en Toyota FJ Cruiser
hur man byter vätska ATV kylare
hur man hittar en liten luft läcka på dina däck
hur man kan spara bränsle under sommaren
hur till vända tråkig färg i glänsande lack
hur reparera en rostig säng på en Ford F150 lastbil
hur man kan förhindra mögel i bilens klimatanläggning
hur auto Struts arbete