vad är krom färg?

vad är krom färg?

Chrome färg kan du ge ett objekt en kromad finish utan att skicka den någonstans för dyra förkromning. Det finns många olika typer av krom färg, och kostnaden kan variera från $ 10 för en burk till $ 1000 för en kapsel kit stor nog att måla en bil. Chrome målning är komplicerat och kräver en ren miljö, särskilt ytskikt, rätt temperatur och rätt utrustning, inklusive en mask för att skydda dig från rök. När du använder krom färg, kan du lägga till så många lager som du vill kontrollera hur mycket av bakgrunden syns igenom.

Definition

Chrome färg är utformad för att producera en krom, spegelblank yta när den tillämpas på olika ytor. Det finns många olika typer av krom färg, och de har alla olika effekter som kan ändras beroende på hur du använder den. De flesta krom färger används på bilar eller motorcyklar. Medan vissa krom Målningen görs professionellt för bilar eller tillbehör såsom däck, även det är gjort av amatörer eftersom det är mycket billigare än andra metoder.

Typer

Chrome färger finns ofta i sprayburkar eller kapslar. Med en sprayburk, kan du använda kromad yta direkt, medan kapslar är avsedda att användas med pistoler eller borstar luft. På grund av de behövs noggrann finish är krom måla inte förvaras i burkar som husfärg.

Material

Vissa typer av krom färg är avsedda att endast användas på fordon eller metall. De mer populära varumärken, såsom Mirrachrome, kan användas på en mängd olika föremål, inklusive trä, plast och skum. Det är viktigt att notera att krom måla inte omedelbart ger en metall-kromfinish till alla föremål, men kommer att återspegla en del färg på finish redan gett, beroende på hur tätt objektet är målat. Detta innebär att du kan ansöka krom färg på objekt som redan är silver, svart, rött eller andra färger.

Process

Chrome målning är mer som detaljer än vanlig målning. Du kommer att behöva måla utrustning, till exempel en luft borste, tillsammans med en mask för att skydda dig från rök. För att uppnå bästa resultat, täcka material med en mycket exakt, jämn lager av finish, med hjälp av flera bas rockar och ett specialiserat glans som skapar en glas-smidig konsistens. Denna finish därefter noggrant tvättas med destillerat vatten för att avlägsna dammpartiklar och placeras i en ren miljö fri från ytterligare damm.

Själva målningen kan göras i flera steg. Du kan lägga till ett lager, vänta tills den torka och sedan besluta att lägga till ytterligare en. Ju fler lager av krom färg du använder, desto mer bakgrundsfärgen kommer att tvättas bort. Professionals säger att man ska använda mer än en mycket tunt lager. När varje lager torkar kan du borsta bort lös färg kärnor innan nästa lager

Alternativ -. Förkromning

Om du föredrar ett mer autentiskt sätt, kan du välja att ha din bil professionellt kromad, en process som kallas förkromning. Detta görs endast till metall, och resultaten är avsedd att vara i den tid som del av fordonet. Förkromning är en mycket dyrare process än krom måla och kräver att du går ur bilen med en professionell i upp till flera dagar.


Relaterade artiklar


Hur arbetar en bränslepump?
hur man installerar navkapslar på en 2003 chevy Tahoe
hur man byter hjullager på en Toyota 4runner
rensar koden oljebyte på en Toyota Prius
hur du tar bort bafflar från Cobra ledningar
felsökning en jeep som gör en kraftig smäll i fyrhjulsdrivna
hur du tar bort smält krita från bilklädslar
Hur fungerar en hydraulcylinder arbete?
hur man testar och ersätta tomgång varvtalsreglering
hur man byter fotpinnarna