vad är caster justering?

vad är caster justering?

Ett hjul justering görs till framhjulen på en bil. Det är en justering som sätter vinkel bilen hjulet från axeln då det lutar. Detta betyder helt enkelt att hjulet är ansluten till styrningen pivot i vinkel. Vinkeln är det hjul inställning på bilen. En mekaniker eller ras besättning kommer att justera caster inställning för att få mer prestanda ur sina fordon. Biltillverkarna har omfattande caster inställningar och har utfört en hel del forskning på att göra de rätta justeringarna. Caster justeringen kommer att påverka hur din bil klarar många sätt.

Du behöver:
diskmedel och ren trasa
. Pappershanddukar.
Polering förening.
Klarlack.
Polering pad och borra.
Bilvax.
Måla färgpenna (matchar dina fordon).
Spetsig konstnär pensel.

Positiv Caster Justering

En positiv caster justering sätter hjulet framåt från vridaxel så hjulet drar fram i rad som fordonet rör sig framåt. Detta kan relateras till framgaffeln på ett cykelhjul, som finns en en vinkel och ansluta till hjulet framför vridaxel (i detta fall styret) på cykeln. Denna justering ger bättre kontroll under rörelse framåt och gör bilen falla tillbaka till en rak linje efter en sväng.

Negativa Caster Justering

En negativ caster justering innebär att hjulet är satt bakom vridaxel några grader eller mer. Denna negativa caster justering resulterar vanligen i mindre kontroll, eftersom hjulen är fria att sätta på egen hand. Bilar med negativ caster kommer ibland glida och svänga från sida till sida medan du kör. Detta orsakar mer trötthet i drivrutinen som han ständigt måste räta ut fordonet ur.

Multi Caster Justeringar

Negativ caster är inte alltid dåligt. Ibland racing besättningar kommer att använda den för att hjälpa sin bil att prestera bättre under ett lopp. Inställning av caster vinkel framåt på ett hjul och bakåt (negativt) om ett hjul kommer att göra att bilen driva i en eller annan riktning. Denna drift kan vara användbart för föraren på slingan racerbanor där han ständigt gör en vänster-eller högersväng.

Andra Caster Justeringar

Ett hjul justering sällan görs på gatan bilar. Caster inställning görs på fabriken och behöver inte ändras. Endast i fall av skräddarsydda fordon, inte ett hjul justering behöver göras på gatan bilar. Caster kan påverkas av hiss kit som finns installerade på terrängfordon. Dessa paket höja chassit och därför minska caster vinkel. Detta innebär en ny caster justering måste göras för att få tillbaka hjulen framför styrningen pivot.

Som gör Caster Justering

Ett hjul justering görs av certifierade mekaniker och tekniker auto reparation. Det är ett komplext begrepp som innebär en hel del matematik och geometri. Ett hjul justering görs när caster korrigering kulleder och ärmarna är monterade i bilen styrmekanism. Dessa ärmar och leder kommer att påverka vinkeln på hjulen genom att trycka dem längre bort från axel pivot, vilket ändrar den caster vinkel. De kan installeras med befintliga delar, men den processen är ganska komplicerat och kommer att ta en till två dagar att slutföra, även av en certifierad mekaniker.


Relaterade artiklar


användningsområden för en termistor
hur man rengör förgasaren från en 2-takts motor
hur du kontrollerar bilens automatiska transmissionsolja
hur du tar bort repor från en svart bil
hur man rengör verktyg för en bil
Vad är funktionen av bil stag?
BMW radio problem
Hur man testar en syresensor på en Cadillac Catera
Hur fungerar ett abs fungerar hastighetsmätaren?
hur auto Struts arbete