tecken på dålig bil rotorer

tecken på dålig bil rotorer

Det finns ett antal olika sätt att berätta om dina rotorer är dåliga, och när du bestämma att du behöver rotorer, har problemet korrigeras så snart som möjligt. Med din rotorer Fast tar inte mycket tid alls. I vissa fall kanske du kan åtgärda problemet utan att ersätta rotorer. Se upp för följande tecken på rotorer går dåligt

Du behöver:
bilens instruktionsbok
. Stjärnskruvmejsel.
Glödlampa fett.

malande oljud

Du kan berätta om dina rotorer är dåligt när du hör ett lågt skrapande ljud när du trycker på bromspedalen. Detta innebär att stoppningsmaterial på bromsbeläggen har nötts bort och metallen under är skaver mot rotorerna.

Tvärt slut

Rotorerna är skadade när bilen står abrupt som du trycker ned pedalen bryta (metallytan från bromsbelägg gräver in i rotorn).

Vibrerande /Pulserande

Det finns en pulserande känsla när du trycker ned pedalen paus. Det känns som om du trycker foten upp och ner på bromspedalen, men egentligen du håller den intryckt under en push.

Rotor Ridges

När bilen står stilla, ta en titt på rotorerna (från sidan av däcken). Om det finns upphöjningar att du kan känna med fingertopparna, är dina rotorer skadade eller skadan börjar. Åsarna kommer se ut ungefär så åsar på kanten av en krona, bara större och djupare. Åsarna inte nödvändigtvis betyda att du måste ha rotorer ut.

Mikrometer

Använd ett instrument som kallas en mikrometer, som ska mäta hur djupt åsar är. Det finns ett visst djup att åsarna inte bör gå utöver. Om de inte överstiger detta djup, kan en mekaniker ta bort åsar. Om spåren är djupare än vad som anses säkert kommer rotorer måste bytas ut.


Relaterade artiklar


hur man installerar ett filter på en Subaru WRX
hur man rengör den framför en bil
hur du kontrollerar bilens bromsvätska
hur man rengör grumlig strålkastare
Hur elektriska bromsar arbete?
Hur bil HID lampor fungerar?
hur man ska gå grönt genom att spara gas
hur djupt rengöra din golvmattor
hur man byter ett däck
hur du tar bort färg vinyl bil