hur man rengör massa sensorn luftflöde på en Mazda

hur man rengör massa sensorn luftflöde på en Mazda

Massan Luftflödesgivare är en integrerad del som hjälper din Mazda bedrivs effektivt och smidigt. Denna sensor omvandlar mängden luftflödet i motorrummet till en signal som sedan används för att beräkna hur mycket bränsle att använda, när brand cylindern och när din bil kommer att automatiskt flytta sändningen. När de blir smutsiga eller igensatta, kommer din motor köras grov. Du kan rengöra sensorn massa luftflöde på en Mazda lätt, men du måste utöva stor omsorg vid hantering av enheten för att undvika att skada den.

Du behöver:
Skruvmejsel
. Hylsnyckelsats.
CRC massa Luftflödesgivare renare.


1.
Leta reda på din vikt Luftflödesgivare. Det kommer att vara mellan ditt intag och insprutningssystem. Det är mycket lätt igen på den plast som täcker ventilen sitt ansikte som kommer att vändas mot framsidan av motorn. Det kommer också att vara placerad på ovansidan av motorn. Strömkabeln kopplas bort vid sensorn genom att dra isär de två svarta plast-kontakter.
2.
Med en platt av stjärnskruvmejsel (beroende på skruven slut klämma), lossa klämmorna på slangen som är ansluten till sensorn, koppla sedan slangen.
3.
Använd en 10 mm hylsa och ta bort skruven som håller fast kåpa till huset.
4.
Dra försiktigt massan luft flödesmätare från huset. Fäst en liten spray halm till en burk CRC renare och spraya sensorn. Var noga med att inte komma närmare än en tum på sensorn, och se till att du spraya genom ventilskyddet också. Spraya alla delar av sensorn vid upprepade tillfällen-cirka 15 gånger-för att försäkra att de är väl rengjorda
5
ominstallera ditt massa sensorn luftflödet in i huset och sätt tillbaka. . plastskyddet, slang och kabelnät.

tips och varningar


 • Att fela på sidan av försiktighet, spraya mer renare men från ett avstånd av två till tre inches så att du inte skadar någon av delar av sensorn.
 • Nära botten av sensorn är en kort svart tråd. Rör inte eller ta bort denna tråd, eftersom det är en bräcklig, kalibrerad anslutning och kan bli lätt skadas. Använd stor försiktighet vid sprutning anslutningar i denna tråd.


 • Relaterade artiklar


  hur man kan förbättra gas körsträcka i en jeep
  hur du ändrar bromsbelägg och rotorer på en allmän GM skivbromssystemet
  Hur fungerar ett vakuum fungerar broms booster?
  hur man byter bränsle filter på en Chevrolet Tahoe
  hur du ändrar din döda bilbatteri
  vad skyddar bilvax mot?
  Ta bort en bakdörr panel
  hur man kan kontrollera batteriet i en Saturn S-serien bil
  Vad är syftet av en bil luftfilter?
  hur man gör en differentierad vätska förändring på Audi A6 quattro 2000