hur man rengör kontakter till ett bilbatteri

hur man rengör kontakter till ett bilbatteri

Bilbatterier tenderar att oxid i relativt snabb takt när en bil inte körs regelbundet. Detta orsakar korrosion runt terminalerna bilbatteriet, ofta i form av en stund pulver ämne, men det kan ibland vara färgade också. Detta pulverformiga ämnen måste avlägsnas från batteriet eller bilen kommer att ha problem med att starta. Denna process kommer att ta mindre än en halv timme med rätt verktyg

Du behöver:.
Batterianslutning borste
. Hylsnyckelsats eller skiftnyckel.
Gummihandskar.
Bakpulver.
vatten.
Disponibel trasor.


1.
Sätt på dig ett par gummihandskar. Koppla loss batteriets kabelklämman från minuspolen först och sedan koppla den positiva terminalens klämma. Du kan använda antingen en Hylsnyckelsats eller en skiftnyckel för att få kabelklämmorna bort från batteripolerna.
2.
Undersök batteriet och kablarna noga för kraftig korrosion som kan ha orsakat batterihållaren eller kablar att spricka eller skadas. Om du ser tecken på omfattande skador, byt ut batteriet och /eller kablar.
3.
Torka varje terminal ett i taget med disponibel trasor för att rengöra bort överskottet korrosion. Kasta trasor bort omedelbart.
4.
Dumpa en liten mängd bikarbonat på varje terminal. Doppa batteripolen penseln i lite vatten, skaka bort överflödig och börja rengöra terminaler med bakpulver /vattenblandningen. Använd en vridande rörelse med batteripolen borste för att få alla de korrosion bort av batteripolerna.
5.
Torka av bakpulver med disponibel trasor tills batteripolerna ser ren igen .
6.
Använd den andra änden av batteriet terminalen borste för att rengöra insidan av klämmorna batterikabeln tills de är blanka. Du behöver inte använda bakpulver och vatten för detta steg, om inte korrosion är omfattande och är inte att få bort av batteriuttaget borsten själv.
7.
Sätt tillbaka pluskabeln klämma till pluspol följt av återmonterar negativa sidan. Dra åt båda sidor med ett Hylsnyckelsats eller skiftnyckel. När batteriet är kopplas till klämmorna batterikabeln, startar bilen för att se till att batteriet är korrekt ansluten.

tips och varningar


 • Om du inte har en pensel batteripolen, använd en tandborste eller någon typ av fast pensel istället.
 • Rengör aldrig batteripolerna utan handskar på, eftersom batterisyra kan bränna huden. När du kopplar bort ett batteri, ta bort minuspolen först, följt av det positiva. Göra tvärtom när du ansluter batteriet tillbaka upp.


 • Relaterade artiklar


  hur man gör en balansaxel motorcykel hjul
  Hur däcktrycksindikatorer arbete?
  hur du tar bort röken lukt från bilen
  hur man använder ett bladmått
  hur man byter Honda Struts
  hur man byter en glödlampan i en Acura RSX
  hur man öppnar huven på en Nissan Xterra
  hur man mäter längd motorcykel kedja
  Hur vet man att en värmare kärna är ansluten
  hur du tar bort skunk lukt från en bil