hur man kan kontrollera oljan i en Toyota Tacoma pickup

hur man kan kontrollera oljan i en Toyota Tacoma pickup

Kontroll av olja i Toyota Tacoma är viktigt för ett par olika anledningar. Den mest uppenbara är att se till att motorn har rätt mängd smörjmedel för att hålla om den körs bra. En annan är att se till att det inte finns några inre motor problem, som en blåst topplockspackning, som skulle producera en mjölkig-kaffe färgad oljerester. Regelbundna oljebyten är alltid rekommenderas och kontrollera oljan i mellan oljebyten är ett bra sätt att garantera Tacoma inte läcker eller brinnande olja och det finns inga andra synliga problem med motorns prestanda.

Du behöver:
Shop trasa
. Tratt (tillval).
5W30 motorolja (tillval).


1.
Park Tacoma på en plan yta. Om motorn har varit igång, tar några minuter för oljan att rinna tillbaka ner i oljetråget.
2.
Öppna huven och vila den på suffletten prop.

3.
Leta reda på oljestickan. Tacomas har antingen en 4-cylindrig motor eller en 6-cylindrig motor. Den 4-cylindriga teststickor mot framsidan av motorn mellan kylaren och motorn påfyllningslocket, närmare passagerarsidan av motorn. Den 6-cylindriga teststickor på förarsidan av motorn mellan kylaren och motorn oljepåfyllningslocket. Båda motorerna har en ljust gul-färgad loop-hanteras mätstickan.
4.
Dra ut oljestickan röret och torka den ren med en butik trasa. Innan du installerar mätstickan, se längst ner på oljestickan för att bestämma de stämplade full och låga poäng på mätstickan.
5.
Sätt tillbaka oljestickan i röret hela vägen och ta bort den igen. Detta är den verkliga oljenivån läsning. Om det är full eller mellan full och låg, bör det vara OK. Om det är nära i underkant eller under indikatorn för svagt på mätstickan eller om ingen olja som registrerar sig på stickan, bör du lägga lite olja. Ta del av färgen på motoroljan vid denna tid om du inte är säker på när den senaste gången du hade oljan förändrats. En mörkbrun eller svart färg skulle indikera behov av ett oljebyte.
6.
Tillsätt olja genom att ta bort motorn oljepåfyllningslocket och placera en tratt i fyllningen pipen. Häll lite motorolja i taget och låta ett par minuter så att oljan rinner ner i oljetråget innan upprepning av kontrollen. Om du måste lägga motorolja, kontrollera nivån oftare. Om du måste fortsätta att lägga till olja, ta lastbilen till en certifierad mekaniker att ta reda på varför.
7.
Kom ihåg att ta bort tratten, byt motorolja påfyllningslocket, byt ut oljestickan och ta bort butiken trasa innan du stänger huven.


Relaterade artiklar


hur man ansöker Wolfgang djup glans måla tätningsmedel
Hur fungerar en gel batteri arbete?
Hur en bil luftfilter arbete?
hur du tar bort ett fönster bildörr vev
hur man rengör din bil
tecken på en dålig bil anpassning
hur du tar bort en Chrysler 300C dörrpanelen
hur man gör en bil tyst
hur reparera hack, repor och bucklor på din bil
hur man byter olja på en 220 kawasaki Bayou