hur man kan kontrollera för en dålig DC elmotor

hur man kan kontrollera för en dålig DC elmotor

DC (likström) elektriska motorer används i många tillämpningar. Majoriteten av dessa motorer används i bilar för att flytta fönster och passagerare. Många gånger har dessa motorer är placerad i dolda platser som kan göra felsökning av elektrisk integritet lite utmanande. Ta bort dessa motorer för kontroll av dem kan kräva tillverkarens instruktioner för installation eller byte av motorer, men utför en kontroll av DC-motor integritet kan utföras genom att följa några grundläggande förfaranden.

Du behöver:
Volt ohmmeter
. Skruvmejsel.


1.
Ta bort elmotorn från sin monterat läge och all elektricitet som driver motorn. Detta kan medföra efter en tillverkare lista över anvisningar för fysiskt avlägsna elmotorn från sin nuvarande plats.
2.
Testa motorns kontinuitet med volt ohmmeter. Stäng av mätaren till "ohm"-läge och placera den röda och svarta leder in mätarens anslutning. Den röda sladden ska vara ansluten till "ohm" och den svarta kabeln i den "vanliga" anslutningspunkt. Testa mätaren genom att trycka på två leder tillsammans, mätaren visa noll ohm eller full kontinuitet
3
Peka på leder i mätaren till de två motorledningar. . . Mätaren ska läsa en låg resistans i området 10 till 30 ohm. Om mätaren visar ett oändligt ohm läsning eller en öppen krets, rotera slutet motoraxeln. Mätaren bör ge olika ohm avläsningar som motoraxeln roteras. Denna typ av ohm Värdet visar att motorn är bra och problemet bor med den elektriska kretsen själv och inte likströmsmotor. Om mätaren fortfarande läser som en öppen krets när axeln har roteras, får bedriva borstarna vara dåligt.
4.
Använd skruvmejsel och ta bort kolborstar från slutet av motorn. Av kolborstar kommer att ligga under de två ändpluggar. Dessa gavlar är i allmänhet på den motsatta änden av motorn från metall drivaxeln. Av kol kommer att knytas till en fjäder. Under våren kommer att ha en Kopparflätad tråd som löper genom mitten av våren. Den koppartråd kommer vara elektriskt ansluten till kolen.
5.
Inspektera kolborstar för eventuella sprickor eller brott på ytan. Det område av kolborstar som rider mot koppar eller kommutatormotorer inuti motorn skall vara smidig på upploppet och böjda. Denna böjda delen av borsten kommer att passa eller rida längs den böjda ytan av ledare eller kommutatorn. Trasiga tråd eller våren på borsten församling kommer orsaka att motorn misslyckas och inte fungerar. Om båda borstar är i gott skick, kan problemet ligga hos den koppar kommutator själv.
6.
Använd en skruvmejsel för att ta bort den bakre gaveln på elmotorn. Det finns två långa skruvar som körs längden på motorn, och när dessa skruvar tas bort, kan ändplattan dras från utsidan motorn församling.
7.
Inspektera kopparplattor som utgör kommutator församling. Det bör finnas en tydlig öppning mellan varje kil av kopparplåt som leder den elektriska strömmen till lindningarna på motoraxeln. Var noga med att kontrollera eventuella dåliga ledningar från kommutatorn skyltar och godkänt motorskydd spolen. Kontrollera även bränt lacken på motoren, eftersom detta kan tyda på ett fel i isoleringen mellan den ihoprullade sladdar. Denna typ av skada kan endast repareras genom att den motorskydd.

Tips och varningar


 • Kontrollera motorn för lukten av bränt. Om motorn har denna typ av lukt, vanligtvis den inre lindningarna är bortom reparation och skall vara fullt ut. Vissa DC elmotorer kan ha inbyggda mekanismer våren, och du ska vara försiktig när demontering av motorn.


 • Relaterade artiklar


  hur du tar bort oljetråget från en Volkswagen Passat
  hur man kan kontrollera transmissionsolja på en Ford Taurus
  Hur ansöker man röra upp färgen för bil repor
  hur man byter kylvätska i bilen
  hur du tar bort bafflar från Cobra ledningar
  hur man installerar en Town & Country stuga luftfilter
  hur du kan få luft i dina däck
  hur du ansluter batteriet jumpstart kablar
  hur du tar bort en BMW dörrpanelen
  vad är en syresensor i en bil?