hur man kan anpassa handbromskabeln

hur man kan anpassa handbromskabeln

För det mesta kommer att parkeringsbromsen på din bil kräver inte anpassning, som mest parkeringsbroms-system är utrustade med självjusterande mekanism. Men efter år av tjänsten kan en manuell justering vara nödvändig. De flesta system som innefattar en kontroll kabel eller stång, en equalizer bar, kablar ansökan eller stänger, justera mekanism och en pedal eller spak

Du behöver:. .
Domkraft
2 pallbockar.
Klossar.
Wrench.
Polygrip (om nödvändigt).

Bered


1.
Starta motorn och bromspedalen flera gånger för att fullt ut kunna positionera bromsbackarna i bromstrumman. Sedan stänga av motorn.
2.
Jack upp baktill på fordonet med en domkraft tills däcken rensa marken, sedan stödja fordonet på två pallbockar och chocka den främre hjul.
3.
Tryck parkeringsbromsen tre skårorna. Lyssna efter tre klick när du kliver på parkeringsbromspedalen eller dra i bromshandtaget på mittkonsolen.

Fotbroms


1.
Leta reda på parkeringsbromsen equalizer bar eller ok runt den mellersta delen av undersidan av fordonet. Equalizern ok håller två broms kablar som ansluter till den bakre däcket bromsarna.
2.
Lossa låsmuttern på equalizern oket med hjälp av en skiftnyckel. På vissa modeller har equalizern bar inte denna låsmuttern. . I stället är varje broms kabeln som levereras med en stagsträckare i varje ände (bredvid equalizer bar)
3
Vrid muttern med en skiftnyckel eller vantskruvar med handen eller ett par polygrip att bli av med överskottet slack på bromsen kabeln.
4.
Vrid båda bakdäcken med händerna. Du ska känna bromsbackarna något drar mot bromstrumman. Om inte, fortsätt att justera muttern eller vantskruvar som beskrivs i ovanstående steg. Dra sedan åt låsmuttern och gå till Handbromsen Kontrollera avsnitt.

Lever Typ


1.
Ta bort konsolen trim som täcker spaken parkeringsbromsen. Rådfråga din instruktionsbok för korrekt förfarande för just din bilmodell.
2.
Dra åt muttern eller nötter vid foten av spaken med en spärr och djup uttag för att bli av den överskjutande slack på bromsen kabeln.
3.
Rotera bakdäcken med händerna. Du ska känna en mycket svag dra av bromsbackarna mot bromstrumman. Dra åt muttern eller nötter lite i taget, om det behövs och fortsätt att kolla den bakre däck för en liten dra.
4.
Tillbaka konsolen trimma över spaken parkeringsbromsen.

Parkeringsbroms Kolla


1.
Frigör parkeringsbromsen pedal eller spak och tillämpa parkeringsbromsen. Pedalen (eller spaken) bör inte resa långt innan parkeringsbromsen är ordentligt inkopplad. Om den gör det, justera parkeringsbromsen.
2.
Sänk fordonet.
3.
Parkera fordonet på en sluttning och tillämpa parkeringsbroms. Parkeringsbromsen pedal eller spak bör inte resa långt för att ordentligt hålla fordonet på plats.

Tips och varningar


 • Olika bilmodeller kan skilja i detalj i justeringen av parkeringsbromsen systemet. Om det behövs, kontakta din bil instruktionsbok eller fordonets servicemanual. Du kan köpa en servicemanual på de flesta bildelar butik, eller kontakta en gratis på ditt lokala bibliotek.


 • Relaterade artiklar


  hur du kontrollerar om oljetanken är tom
  Hur konvertera kilometer per liter i miles per gallon
  hur man använder startkablar
  vad som orsakar en ren bil att bli smutsig?
  hur man fixar en chevy blazer
  hur man gör en spiral packning
  hur man byter fotpinnarna
  vad är krom färg?
  hur man lyfta upp en back i slutet av en bil
  hur man kan kontrollera ström från ett batteri till en bränslepump