hur man installerar en Bosch universal o2 sensor

hur man installerar en Bosch universal o2 sensor

Installera en Bosch universal syresensor är inte mycket annorlunda från att installera en fabrik ersättare. Så länge det trådar i, kommer ledningar vara allt du behöver oroa dig-och mest syresensorer bara har en tråd. Alla syre sensorer kommer att göra samma sak, så tror inte på myten om att bara en direkt fabrik reservdel kommer att arbeta

Du behöver:.
Skiftnyckeln
. Elkontakt.
Crimptänger.
Gängtätning (tillval).


1.
Leta hålet i avgaserna slangen att syre sensorn går till. Detta kan göras genom att spåra avgaserna ner från grenröret till brandväggen i motorrummet. De flesta modeller har syrgasgivaren beläget i detta område, även om det är en dubbel sensor ansökan. Den andra syresensor kommer att vara placerad efter katalysatorn, mot ljuddämpare. Det blir en märkbar hål ungefär en tum breda i slangen med trådar längs innerväggen. Detta är den syrgasgivarens monteringsplatsen. Om det redan finns en syresensor på fordonet, helt enkelt snäppa loss kabelstammen och skruva upp den från luftslangen. Ibland kan det vara envis, så var beredd att använda en skiftnyckel och några armbåge fett.
2.
Installera det universella syresensor. Rengör gängorna i avgaserna rör med en stålborste för att hjälpa den nya gå i mycket smidigare. Rada upp nya syresensor mot hålet i avgassystemet slang, och vrid medurs (åt höger) tills sensorn slutar att vrida. Slå sedan på den andra kvarts varv eller så för att säkerställa att den är där inne tät för att undvika ett avgassystem läckage. Du kan ansöka ljus gängtätningsmedel på sensorn om så önskas, men det brukar inte är nödvändigt.
3.
Anslut ledningarna till den nya syresensor. Om kontakterna match, då är man i näringslivet, men många gånger så är inte fallet. Det kan bli nödvändigt att kapa kontakten av de ursprungliga syre sensorn och skarva den på det nya så att det faktiskt skickar signaler till bilens ombord datorsystem. Detta kan göras med ett enkelt fat kontakt och VECKARE i de flesta fall, och tar väldigt lite tid. Det rekommenderas inte att helt enkelt Tvinna ihop, för om de slipas på avgassystemet eller blir bortkopplad på något sätt, stora problem kan uppstå.

tips och varningar


 • Använda gängtätning kan effektivt håller sensorn läcker, men ibland gör det svårt att komma ut.
 • aldrig arbete på en het avgas. Vänta tills fordonet har svalnat helt innan du byter givaren.


 • Relaterade artiklar


  när du ska byta motorcykeldäck
  Hur bil HID lampor fungerar?
  hur du enkelt ta bort etiketterna från plast mjölkflaskor
  hur man rengör film bort av strålkastare
  hur man kan anpassa handbromskabeln
  hur du hämtar diagnostiska koder från GM fordon
  hur man rengör en svart bil
  hur man byter bromsvätska i en Honda CR80
  historia Firestone-däck
  hur man rengör sammansatta rester av en bil