hur man byter glödlampor i en instrumentpanel

hur man byter glödlampor i en instrumentpanel

Du kan behöva byta glödlampor i en instrumentpanel för en rad olika skäl. Glödlampor kan enkelt bränna ut, eller kanske du vill "klä" din belysning med några av de nya LED-lampor som finns på marknaden idag. Om du vill ersätta en glödlampa som inte fungerar, se till att det är glödlampan och inte säkringen som har bränt ut. När du är säker på att det är glödlampan som behöver bytas, är processen enkel

Du behöver:.
Bilens instruktionsbok
Stjärnskruvmejsel.
Glödlampa fett.


1.
Kontrollera att lökens effekt och pol (singel eller dubbel) matchar specifikationerna för din bil. Denna information bör i bilens instruktionsbok.
2.
Följ anvisningarna i din bils handbok för åtkomst till instrumentpanelen tänds. För de flesta fordon, kommer detta att vara en enkel sak att med hjälp av en stjärnskruvmejsel för att ta bort de fyra skruvar som håller panelen över mätarna, vissa fordon kan kräva att du ta bort hela instrumentbrädan ansiktet. I detta fall kommer du ändå bara behöver en stjärnskruvmejsel, men du kommer att behöva rådfråga din handbok för att lokalisera alla streck skruvarna.
3.
Nyp av metall som i ljuset glödlampa du behöver för att ersätta och dra den sakta ut ur metall hålla cylindern på baksidan av mätaren.
4.
Titta på den nya lampan du köpte för att lära hur man tar bort den gamla. Om grunden för den nya lampan är rund och har två nubs på botten, så kommer du att ta bort den gamla lampan genom att hålla kontakten med ena handen och klämma, trycka och vrida den nya lampan (i någon riktning) tills du känner att det release med den andra handen. Om din nya lampan har en fyrkantig eller platta änden, helt enkelt nypa den gamla lampan och dra ut den ur vägguttaget.
5.
Daub lite fett på utsidan av den runda änden av den nya lampan, om det är fyrkantigt eller platt, daub lite fett på kontakterna i slutändan. Detta kommer att hjälpa till att hålla ute fukt och korrosion och gör eventuella framtida förändringar glödlampan lätt. Installera den nya lampan genom att vända den metod du använde för att ta bort den gamla glödlampan. Sätt tillbaka lampan i mätaren klippet och stäng panelen.

Tips och varningar


 • Innan du sätter tillbaka panelen, testa lamporna för att se de arbetar.
 • Vissa mätare använder en glödlampa som är gjord som en enhet komplett med uttag och ledningar. När du tar ut den gamla lampan, koppla loss kablar och fästa kablarna till den nya lampan /uttaget enhet. Se till att fästa den röda och svarta trådar av den nya sockeln till samma ledningar som de gamla ledningarna var knutna till (som kanske inte matchas i färg).


 • Relaterade artiklar


  hur en Nissan makt fönster relä fungerar
  hur man kan hoppa starta en bil utan batteri
  hur pulverlack med flera färger
  guide till hur en bilmotor fungerar
  Hur fungerar en kylfläkten?
  Hur fungerar en diesel kallt arbete luftintag?
  hur man polera & vaxa bilen
  hur du tar bort oljetråget från en Volkswagen Passat
  hur man rengör en Ford EGR-ventil
  hur detalj bilar