hur man byter en ventilspindeln

hur man byter en ventilspindeln

Ventilspindeln på ett däck är en liten gummislang sträcker ut från fälgen. Den har en fjäderbelastad ventil metall luft som frigörs genom en push stift i mitten. En klotformad avslutas med en ring slot passar in i kant, och hålls på plats av trycket. Mekanik rekommenderar byte av däckets ventil när du köper ett nytt däck, som ventilspindlar tendens att slitas ut. En felaktig luftventilen kan leda till en långsam läcka eller en total förlust av lufttrycket

Du behöver:. .
Jack
Tire järn.
Tryckmätare.
Gummiklubba.
Luftkompressor eller luftpump.
Tvålvatten.
Tång.
Ventilspindeln Inserter verktyg (tillval).


1.
Bort däcket och dra åt parkeringsbromsen. Använd skiftnyckeln montering på ett däck järn för att lossa muttrarna på däcket i behov av en ny ventilspindeln. Använd domkraften gjorda för din modell för att lyfta hörn av bilen håller påverkas däcket. Vrid av muttrarna helt och ta däcket och fälgen av.
2.
Bryta pärla, eller sigill, runt kanten på däcket som passar mot fälgen. Töm däcket genom att hålla spindeln stift i med releasen fliken på ett däck tryckmätare. Pund på kanten av däcket nära kanten med en gummiklubba för att bryta förseglingen. Detta kommer att kräva stor kraft.
3.
Ta bort den gamla däckventilen. Grip den befintliga spindeln från båda sidor av fälgen ordentligt med en tång och dra den genom hålet. Det spelar ingen roll om den gamla stammen förstörs i avlägsnandet.
4.
In den nya spindeln. Ta av locket från den nya spindeln. Smörj utsidan av stammen med såpvatten. Skjut den gängade änden genom hålet i fälgen från insidan. Grip toppen med en tång och dra stammen genom hålet tills ringen slot sitter i hålet. Använd en ventilspindel insertion istället för tång (se Resurser). Twist en ventilspindel avdragare runt gängorna på luftventilen, och använda den för att dra stammen genom hålet och få den på plats.
5.
Seat däcket i fälgen och blåses till rätt tryck. Använd en luftkompressor eller luft pump för att fylla däcket.

tips och varningar


 • Besök en bilverkstad för att få balans på däcket kontrolleras efter att blåsa upp däcket till rätt tryck och återmontering den på bilen.


 • Relaterade artiklar


  hur aluminium hjul är målade
  hur du kan få transmissionsolja i en b18c1 motor
  hur en backspegel fungerar
  hur man rengör ansvarsfrihet på ett bilbatteri
  hur du tar bort en dodge ram baklucka
  hur man kör grönt
  hur man spola transmissionsolja från en Mazda 3
  ta bort tjära från krom motorcykel ledningar
  Vilka uppgifter av stötdämpare?
  hur man fixar en bullrig bil dörr