hur man byter en topplockspackning

hur man byter en topplockspackning

En topplockspackning är vad tätningar huvudet (den del som innehåller ventilstyrning) till blocket. Utan detta skulle motorn inte bara läcka kylarvätska i motorrummet, men också in i cylindrarna och brandgaserna skulle läcka ut i motorrummet.
Packningen är oftast en lång rektangel med urtag för cylindrar och kylvätska stigar. Att ändra denna packning kräver demontering över hälften av motorn och ta bort nästan alla komponenter som behövs för att fordonet
Symtom på en blåst topplockspackning kan omfatta. Vit rök ur avgasröret, en "anti-freeze" lukt, saknas kylvätska från behållaren, missar tillsammans med möjliga motor och en "Check Engine Light".

Om du upplever dessa problem, kontrollera din toppackning omedelbart genom att använda en komprimering check. Allvarliga motorskador kan bero på en felaktig topplockspackning

Du behöver:. .
Sockets
Skiftnycklar.
Momentnyckel.
En ny topplockspackning.
Färska kylvätska.
Färsk olja.
Delar renare.
Batteriladdare (hög kapacitet, beroende på tillämpning).
Haynes handbok för din bil (fås från alla delar butik eller återförsäljare).
En hjälpare

Hur till Ändra en topplockspackning.


1.
Koppla batteriet, ECU (om sådan finns) och Hookups bränsle och tömma ditt kylvätskan.
Koppla även ditt tändsystem och tändstift.
2.

Ta bort luftintaget och spjällhuset /förgasare, linjer vakuum, kylvätskeledningarna och intag plenum.
3.
När du har dessa tagit bort objekt, som kolv nr 1 till övre dödpunkt (TDC) och ta bort kamremmen. (Eller kedja /växlar beroende på din applikation)

vill ställa Top Dead Center, se Haynes handbok för ditt fordon. Denna metod varierar från fordon till fordon, och använder fel metod kan skada din ventil tåg och /eller roterande montering.

Det vanligaste sättet att fastställa detta är att slå på strömmen till startmotorn direkt via en batteriladdare för att begränsa nuvarande och stänga av batteriladdaren när kolven Nr 1 är på Top Dead Center. Om detta inte är ett alternativ, kan du använda ofta en spärrfunktion. Det blir en bult på det harmoniska balansblock (Den stora remskiva på framsidan av motorn) och vrida detta kommer att vända motorn.

Flytta inte motorn eller CAM (er) efter detta!
4.
Koppla rubrikerna. Ibland är det möjligt att helt enkelt koppla bort, men kan utrymmeskrav diktera att du behöver ta bort dem helt
5
Ta tidpunkten covers. You också behöva ta bort stötstänger. . och rockers om din bil är utrustad med toppventiler.

överliggande kamaxlar användare kan ta bort hela församlingen som en.
6.
Ta bort huvud bultar i omvänd ordning från att dra åt dem. Ordern finns i ett Haynes handbok.
Om du inte har denna information, använda ett kors lucka mönster. Lossa den första bulten på vänster sida. Fortsätt un-åtstramning i denna ordning tills alla bultar är handkraft och ta bort tillsammans. Ta inte bort en skruv tills du kan ta bort alla på en gång. Ta bort skruvarna och hålla koll på vart de tog vägen.
7.
Mest krävande delen av uppgiften är att ta bort huvudet eller huvuden. Du kanske vill använda en annan person. Tvinga inte bort det.
Nyfikna på det kan skada monteringsytan allvarligt nog att du kommer att ha en helt ny uppsättning av läckor inte kan repareras av en topplockspackning.
8.
Ta bort den gamla topplockspackningen och rengör ytan parning med delar renare. Det borde helt enkelt dra upp, om det inte, bända upp det med nageln. Återigen, använd inte metallföremål på parning ytan.
9.
Placera den nya topplockspackningen (s) på blocket. Se till att ha det uppradade korrekt med cylindrar. Det bör inte överhäng av packningen in i cylindrarna eller utanför kanten av blocket.
10.
Placera huvudet eller huvudet igen. Om packningen är i rörelse när du försöker placera huvudet igen, prova att sätta pennor i skruvhålen. Använd en momentnyckel och moment till rätt belopp.
Se din reparationsinformation manual (t. ex. Haynes) för rätt vridmoment belopp.
11.
Lägg allt tillbaka i omvänd ordning.
Kom ihåg att koppla in batteriet igen, ECU och alla vakuum, bränsle och kylvätska linjer.
12.
Fyll kylarvätska och byta olja innan du startar bilen.

tips och varningar


 • Om en bult sitter fast, prova att värma området med en gasolbrännare eller med hjälp av WD-40 på den. Du kan stöta på att huvudet är fast i topplockspackning. Om du måste använda ett verktyg för detta, prova att knacka på området med en gummiklubba till JAR huvudet lös. Du kanske vill dra fördel av att ha isär saker och rengör dem ordentligt. Delar renare och en tandborste är ofta de bästa verktygen för detta.
 • inte försöker bända bort huvudet från blocket. Repa parning yta kan leda till katastrofala resultat. Se till att noggrant rengöra huvudet och block av den gamla packningen materialet. Använda delar rengöringsmedel och en trasa. Du kan också använda en tandborste eller andra liknande mjuk borste. Återigen, inte skrapa på ytan. Denna guide är skriven som ett generellt instruktioner för att byta en topplockspackning. Ditt fordon kan vara olika. Om du är osäker, fråga en certifierad mekaniker.


 • Relaterade artiklar


  vad som orsakar ojämn däckslitage?
  hur man byter o2 sensorn i en Mercury Grand Marquis
  hur man ansöker bmw röra upp färgen
  hur man kan anpassa suzuki forenza strålkastare
  hur du tar bort små bubblor i en bil färg jobb
  vad som orsakar en ren bil att bli smutsig?
  Hur en bil luftfilter arbete?
  hur man tar betalt en Hyundai Accent batteri
  hur du tar bort vatten från en gastank
  hur reparera rökiga bilavgaser