hur man byter en packning

hur man byter en packning

Packningar hjälpa till att försegla två separata delar tillsammans för att skapa läckagefri fogar och skarvar. Den vanligaste packningar i bilverkstäder är de som tätar skål täcker ventilen och topplock till motor och växellåda. Processen att byta en packning beror på vilken typ av packning och storleken på läckaget. Få rätt delar för förfarandet och följ denna guide för att ersätta en packning

Du behöver:.
Silicon packning
Packning.
Wrench.
Skrapning rakhyvel.
Förgasare renare.
Green maträtt skrubba pad.
Skruvmejsel.
Rag.


1.
Ta bort den gamla packningen eller packning fylla genom att separera gick bitar med nycklar eller en skruvmejsel. Dra gick isär delarna och dra i gamla, sammansatta packningen ur sitt läge. För delar sammanfogas med en silikon packning bara, bända de två delarna med varandra en skruvmejsel. Efter att dra i delar fria, lägg dem åt sidan så att de kan rengöras.
2.
Skrapa bort all gammal komposit packning och skräp från de plana ytorna i de två delar som kommer att få sällskap tillsammans som en söm. Sammansatta packningar kommer ibland gå sönder och flagnar isär, vilket en del av materialet bakom. Silicon packningar kommer att lämna bakom de flesta av de gamla kisel fast med metalldelar, och kommer att behöva rengöras helt. Använd en rakkniv skrapa fri dessa bitar från deras metalldelar. Skrubba dem med en grön scrub rondell och torka av med förgasare renare innan du installerar en ny packning.
3.
Sätt in ett nytt sammansatt packningen på plats, med det sitter på lägsta bit av två sammanfogade delar. Position den andra delen av två över anpassningen reglarna eller bultar använda för att anpassa de två bitar innan säkra tillsammans runt packningen. För kisel packningar som måste tillämpas av en tub, tillämpas även mängder av silikon packning gel på båda kanterna av de delar och anpassa ihop med dubbar eller bultar som kommer att fästa två stycken tillsammans.
4.

Tryck ned båda delar för att ställa in packningen på plats. Använd fästelement till jämnt utöva påtryckningar på de två delarna för att säkra dem tillsammans med jämnt tryck runt hela packningen. Packningar måste ha rätt provtryck att fungera effektivt. Kontrollera fästelementen vara säker på att de inte åt så att packningen kommer i kläm i en punkt, eller att silikonpackning fyllmedel har pressats ut den plats den bör vara att förhindra läckage. Silicon packningar bör fastställas på plats inom tre till fem minuter efter att ha satts på pjäsen. När packningen har "flådda," dess effektivitet sänker dramatiskt.
5.
Torka runt sömmen för att ta bort alla extra packning av kisel som var kvar efter packningen installationen. Använd en trasa och renare för att torka ytan fri från överblivna kisel, eller använda ett verktyg som en sax eller snips tenn att skära bort extra packning som står utanför ett av de förenade delar, om det behövs.

Tips och varningar


 • Använd en kombination av komposit packning och silikon packning för att hjälpa täta en hård-till-tätning gemensamt mellan motordelar som ventilkåpor och oljetråg. Oljetråg som kräver endast silikon packning för att skapa rätt passform kommer att behöva följa en korrekt hantering av silikon packning inklusive tidsfristen du måste ställa in packningen på plats (tre till fem minuter).
 • För mycket silikon packning kan störa inre delarna när de inte avlägsnas före användning. För mycket är inte bra när de återstående torkade kisel stör flödet av vätska eller luft efter att den har torkat. Övervaka användningen av kisel till ett minimum, men alltid använda nog att ha några krama ur några gemensamma.


 • Relaterade artiklar


  Hur du använder bättringsfärg på ett fordon
  Hur fungerar en CVT växellåda arbete?
  Hur kullager arbete?
  hur man vaxa en bil med karnaubavax
  hur man fixar en chevy blazer
  hur man bogsera en bil med jeep
  hur man ändrar en Audi A4 strålkastare
  hur man byter växellåda filtret i en Saturn S-serien bil
  hur man testar och ersätta tomgång varvtalsreglering
  installera en Duramax avgassystem