hur man byter bromsbelägg & rotorer

hur man byter bromsbelägg & rotorer

Eftersom bromsarna blir sliten när du kör din bil eller lastbil bromsklossar rotorer måste ibland bytas ut. Bromsar fungerar bra bara när slitage hålls i schack under fordonets livslängd. Vem som helst kan spara tusentals dollar i underhåll avgifter genom att lära dig att byta bromsbelägg rotorer innan kostsamma bromssystemet skador uppstår

Du behöver:.
Domkraft
. Pallbock.
Rörtång.
Allen nycklar.
Bromsbelägg.
Rotor.
Skiftnyckel istället.
C-klämma.
Brake Cleaner.
Trasor.


1.
Höj fordonet tillräckligt hög för att ta av hjulet och däcket så att du kan komma åt bromsok och rotor bakom ratten. Använd en pallbock så att ramen sitter på toppen av domkraften armaturen. Sänk domkraft så att domkraften inte längre stödja något av fordonets vikt medan du arbetar. Höj domkraft så att det är bara röra vid en hiss punkt. Golvet jack används endast som en sekundär vikt återhållsamhet i händelse av olycka.
2.
Lossa och ta bort hjulet klackarna och ta bort hjulet och däcket från axeln slut, utsätta bromsok och rotorer på axeln. Använd trasor och broms renare att ta bort de ackumulerade bromsdamm och smuts från de arbetande delarna av bromsen montering, bromsok och rotor.
3.
Ta bort bromsok från hela bromsrotortemperatur genom att lossa de två Allen huvudet bultar som håller fast bromsok till bromsok montera på baksidan av bromsoket. Sätt en insexnyckel i en bult och vrid motsols för att lossa. Lossa varje bult innan du tar bort ett helt befria någon press som kunde göras gällande på de återstående bromsok bulten. När bromsok bultar tas bort, kan vara ok gled av bromsrotortemperatur.
4.
Extrahera de gamla bromsbeläggen inifrån bromsoket. De två bromsbelägg kommer att tunna plåtar med några bromskloss material som blivit över. Ta bort de två plattorna genom att frigöra dem från bromsok med clips bromsbelägg som håller dem på plats i bromsoket broms kolven. Separat en gammal bromskloss från sin hållare klippet och sätt in den i bromsoket igen.
5.
med C-klämma fastklämd över den gamla bromsbelägg och baksidan av bromsok, dra åt klämman för att skjuta bromsok tillbaka kolven i bromsoket. Detta kommer att öppna utrymme att kolven har stängt som det gamla kuddar slets ut. Intryckning av bromsok kolven möjliggör nya, tjockare bromsbelägg som skall införas i bromsoket.
6.
Sätt i två nya bromsbelägg till bromsok med sina nya klämmorna på plats för att hålla bromsbeläggen i bromsoket. Ställ bromsok på axeln medan du ta bort och ersätta bromsrotortemperatur. Låt inte bromsok hänga på bromsen linjen. Tie det tillbaka till en av de fjädringskomponenter att hålla bromsok från att skada den korta raden gummi broms den är ansluten till.
7.
Skilj skivbromsrotorn från axeln genom att dra den bort från hjulet klackarna. Om det tar en hammare och slå bort det axeln slutet använder en gummiklubba i stället för en stål hammare. Detta kommer att bidra till att undvika skador på spindeln och bromsrotortemperatur om du vill ha rotorn maskinbearbetade smidigt istället för att ersätta den. Ta en gammal rotor till en Biltema och de kommer maskin rotorn för dig om rotorn har tillräckligt med material kvar att maskinen.
8.
Rikta in den nya rotorn över den befintliga hjulet reglar, och tryck på plats. Ta tag i bromsok med nya bromsbelägg installerat och placera den över bromsrotortemperatur så att rotorn kant kommer att glida in mellan de två nya bromsbelägg eftersom bromsoket placeras tillbaka på plats på bromsoket monteringsfästet. Rikta in två insexnycklar-head bultarna genom bromsok och starta bultar i sina trådar i fästet. Dra åt de båda bultarna jämnt som du sätter fast bromsok på plats. När bromsok är monterad, på bromspedalen för att utöva påtryckningar på skivan rotorn från nya bromsbelägg insidan av oket.

Tips och varningar


 • Använd en längd av plaströr med ena änden placeras över toppen av luftnings ventilen och den andra i ett glas av bromsvätska att blöda varje rad bromsok som du går. Tryck ner bromsen och leta efter en stadig ström av bromsvätska som ska skickas i koppen genom plaströret. Dra åt luftnings ventilen efter färdigställande och fylla på huvudcylindern tills alla bromsoken har tappats på blod fritt från luft.
 • vridning, kan falsning, bockning och stödja bromsok på den korta, flexibla slutet av bromsslang skapa en katastrofal vätskeförlust i bromssystemet leder bromsfel. Håll alltid komponenter bromssystemet ordentligt när man arbetar på bromsarna hemma.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter broms rotorer på en 1996 Isuzu Rodeo
  Hur man vet om en bil har en fabriksgaranti
  hur du ställer in en oxy-acetylen ficklampa
  Hur fungerar en universell gemensamt arbete?
  hur du kontrollerar ditt transmissionsolja nivå på fordon med automatisk växellåda
  hur man byter strålkastarnas lampor på en Saab 9-3
  hur du tar bort bilradion statisk
  tecken på en dålig bil anpassning
  hur man ändrar vindrutetorkare på en Toyota Tacoma
  hur man byter O2 sensor på en maxima