hur du tar en jeep radiator off

hur du tar en jeep radiator off

Ta bort kylaren från din Jeep kan se skrämmande i början, men det är egentligen inte alltför komplicerat och kan göras med vanliga verktyg som de flesta gör-det-själv mekaniker kommer att ha i sitt garage. Så här går om att ta bort ett element från din Jeep

Du behöver:.
Mutterdragare och hylsor (10 mm på de flesta år)
Skiftnyckel istället.
Tång.
Skruvmejsel.


1.
Ta bort elektrisk fläkt ansluten till kylaren, om det finns. Den elektriska fläkten är ansluten endast upptill av två bultar, och även av den elektriska selen. Koppla den elektriska selen genom unclipping kontakten och dra ledningar isär försiktigt. Skruva av två skruvar på toppen av fläkten och dra försiktigt uppåt och utåt. Botten av elektriska fläkten ansluts till kylaren själv via två plastflikarna. Försök att inte bryta dessa flikar så att installationen av fläkten är möjlig när den nya kylaren tas in
2.
Ta bort kylarslangar från kylaren. Det är nästan alltid gjort med hjälp av en skruvmejsel för slangklämmor, men en del jeepar använder en nypa stil konstruktion som kräver en tång för att öppna och dra ner slangen. Om slangen inte lätt lossnar, försök att vrida lätt på berget, försiktigt så att inte skada den. Detta är en bra tid att inspektera slangarna och se om de behöver bytas ut. Tecken på slitage inkluderar bubblor, rostiga eller kollapsade fjädrar, eller utsliten eller nedskärningar i slangen själv.
3.
Ta bort transmissionsledningar svalare. Dessa kan hittas längst ner på radiatorn och består av en snurrande mutter på en hård metall linje. Böj inte denna linje eller ersättning kommer att bli nödvändigt för att förebygga överföring från överhettning. När de väl är ogängade från radiatorn, stoppa undan dem någonstans så att de inte kommer att få klämmas eller skadas vid borttagning av radiatorn.
4.
Bort kylaren. Radiatorn är mycket lik den elektriska fläkten i att det bara är bultad på fordonet på toppen. Den nedersta ligger helt enkelt i förformade fästen från fabriken. Plattan precis framför radiatorn där fläkten låsanordningen är placerade skall bort och sedan radiatorn lyfter rakt ut. Kontrollera att radiatorn töms på vätskan innan den lyfts ut eller kommer det sannolikt att en enda röra. Kassera gammal kylarvätska ordentligt.


Relaterade artiklar


hur reparera en sköld auto bugg
hur ändrar växellådsolja i en Chrysler 300
hur du ger din bil en tune-up
hur man rengör bilen vindskydd
Vad är caster & camber?
hur man roterar stål bältade radialdäck
hur man kan hoppa långa rader för din Virginia State bil inspektion
felsökning strålkastarna på en Toyota MR2
Hur däcktrycksindikatorer arbete?
hur du kan hjälpa din bil senast för 1 miljon miles