hur du tar bort en gastank

hur du tar bort en gastank

Det kan komma en tid då du behöver ta bort tanken från din bil till antingen ren eller ersätta den. Bränsletanken, som är där Påfyllningsröret är, får aldrig tas bort om bränslesystemet är trycksatt. Även bränsle är mycket tung, så det är bäst att ta bort tanken när den är nästan tomt

Du behöver:.
Siphoning kit
Gas kan.
Sexkantsnyckel.
Pallbockar.
Rörtång.
Spärrnyckel /skruvdragare.
Domkraft.
Träskiva.
Vice grepp tång.


1.
Öppna tanklocket till bränsletanken. Ta bort reläet bränslepumpen ur motorn proppskåp och slå sedan motorn på och vänta på att stall, signalerar att trycket är lättad. Koppla bort den negativa batterikabeln.
2.
Sifon ut alla återstående gas till en godkänd gas kan. Använd en tät kit från en Biltema för att ta bort gasen
3
Ta flänsen på kroppen för det bränsle Påfyllningsröret genom att ta bort skruvar -. . Det oftast krävs en hex skiftnyckel. Detta är bara nödvändigt på ett fåtal modeller, oftast pickup bilar, där påfyllningsröret är permanent fäst på tanken.
4.
Höj fordonets bakre del på pallbockar, åtminstone på den sida där påfyllningsröret är. På vissa modeller, ta av hjulet och fender väl på den sidan med erforderlig skiftnyckel eller skruvmejsel. Det kan också ba hasplåt täcker tanken, koppla bort den genom att ta bort dess monteringsbultar
5
Koppla bort alla slangar och ledningar från tanken som kan nås. . . Dessa är vanligtvis förbundna med snabbkopplingar som kopplas bort genom att trycka på flikarna eller klämmor som lossnade.
6.
Stöd tanken från undersidan. Du kan använda domkraft lager golv som följde med fordonet, men placera en styrelse mellan den och tanken för att förhindra skador på tanken. Du kan också ha en assistent hålla fast vid tanken.
7.
Skruva loss och ta bort band som håller tanken på fordonet och sakta sänka det lagom att koppla den elektriska kontakter och resterande linjer (tillsammans med påfyllningsröret, om möjligt). Sänk tanken resten av sättet att ta bort det

tips och varningar


 • med fordon där bränslepumpen församlingen är i tanken, bort pumpenheten genom roterande dess låsring med vice grepp tång eller ett speciellt borttagningsverktyg, lyft sedan ut den ur tanken.


 • Relaterade artiklar


  hur man gör en övergång boot
  hur man rengör din bil
  hur du tar bort den bakre stöt från en Lincoln Town Car
  hur man rengör insidan av en bil
  hur man blöda en koppling honda
  hur man kan kontrollera oljenivån på en Saturn L300
  återvinningsprocess för däck
  Hur är bensinmotorer gjort?
  hur en växellåda växellåda fungerar
  hur att renovera bilbatterier