hur du lägger till köldmediet till balsam auto luft

hur du lägger till köldmediet till balsam auto luft

Om ingen kall luft kommer ut ur din bil luftkonditionering, kan du behöva lägga till fler köldmedium i systemet. Detta måste göras med yttersta försiktighet på grund av det höga trycket som systemet använder. Du lägger inte till någon vätska i systemet, bara kylan ångorna från en burk R134a köldmedium. Det kommer förmodligen ta en full 12-ounce kan för att ladda systemet, men det är viktigt att inte lägga för mycket eller för lite köldmedium

Du behöver:.
R134a köldmedium
. Ladda service slang.
Högt tryckmätare.
Skyddsglasögon.


1.
Leta upp tjänsten beslag på bilens luftkonditioneringssystemet. Det finns två beslag för att leta efter. Den låga passning i sidled är runt sugslangen linje som förbinder ackumulator till kompressorn, och den höga sidan montering är på linje som går från kompressorn till kondensorn.
2.
Anslut slang och ventil till köldmediet kan och vrid ventilen till läge ON för att punktera kan på toppen. Vrid långsamt tillbaka ventilen ut så en liten bit av köldmedium kommer att blåsa i slangen och blås eventuell luft ur den. Stäng ventilen så inga mer köldmedium kommer undan.
3.
Anslut den andra änden av slangen till A /C: s låga passning i sidled omedelbart efter att du stängt ventilen. Anslut en hög manometern till hög passning i sidled. Slangen kan inte ansluta till den övre delen av montering, eftersom det är för mycket press i den änden av systemet.
4.
Starta bilen och vrid luftkonditioneringen hela vägen till max-är detta bäst genom en annan person medan du fortfarande med köldmediet kan. Öppna slang ventil och låta köldmediet ånga flöde in i systemet. Assistenten ska känna A /C luft kommer svalare inifrån bilen.
5.
Kontrollera att läsa på tryckmätaren som systemet avgifter. Avbryt laddningen av systemet när mätaren behandlingen är mellan 225 och 250 PSI. Stäng ventilen på slangen och stänga av motorn.
6.
Koppla bort slangen från låg passning i sidled och se till att ventilen är stängd först. Koppla mätaren från de höga montering och nära både beslag med sina mössor.

Tips och varningar


Använd
 • skyddsglasögon när du arbetar på A /C-systemet. Undvik att få köldmedium på huden. Bara R134a köldmedium kan användas på bilar tillverkade efter 1994-äldre bilar ta R12. Det är lättare att ha en VVS mekaniker konvertera en äldre bil för R134a, som R12 är oerhört svårt att hitta.


 • Relaterade artiklar


  hur man roterar radialdäck
  hur man läser däcksidan information om automatisk däck
  hur du tar bort waterspots från en bil vindruta
  hur man byter dimstrålkastare på pathfinder
  hur man byter en boxster stuga luftfilter
  hur du tar bort VW Beetle platser
  hur man rengör krom på en motorcykel
  hur man gör strålkastare restaurering och tjäna extra pengar
  hur man byter en bakre bakljus
  hur du vaxa din bil