Skillnaderna mellan bilvax & bil polish

Skillnaderna mellan bilvax & bil polish

Även bland kunniga bil buffs, kvarstår en kontrovers när det är lämpligt att tillämpa bilvax till bilen och när du bör använda bil polish. Och med ständigt förbättrade formler för både vax och polish, vad som kan ha varit sant på en gång kan vara mindre sant, eller inte sant alls, längre. Och för de ägare som vill ta hand om sina bilar men inte bil nötter, för-och nackdelar med bilvax kontra bil polish kan vara ännu mer förvirrande. Heck, många människor är inte ens medveten om att det finns en skillnad mellan de två.

Du behöver:
batterianslutning borste
. Hylsnyckelsats eller skiftnyckel.
Gummihandskar.
Bakpulver.
vatten.
Disponibel trasor.

bilvax

bilvax är en icke-slipande beläggning vanligen med Carnuba och andra vaxer. Den tillämpas efter tvätt bilen och torkar till en tunn, mjölkvit skikt när de appliceras på rätt sätt och är sedan torkas eller buffed av. Vaxet fungerar som en klar, glänsande skyddande skikt mellan de uppgifter och den klarlack som följts över färgen på din bil. Den fyller i mycket liten (läs, mikroskopiskt) gropar i klarlack och hjälper dem att lysa till nästan showroom ljusstyrka.

Bil polish

bil polish innehåller vanligen ett milt slipmedel som tar bort inte bara några av de svårare väg material som kan stänka på din bil som kemikalier, salt, tjära, och buggar, men också en mycket, mycket tunt lager av klarlack beroende på hur den tillämpas och tas bort. Så småningom kan polera rena bort klarlack sig och efter att den kan börja ta bort färg att klarlack var tillämpas för att skydda i första hand. Av denna anledning är det starkt rekommenderat att inte använda en elektrisk buffert vid tillämpningen av polish. Istället, applicera och avlägsna hand eller lämna det till proffs. Vissa lack innehåller teflon, så inte ens tänka på att göra ditt badkar återfå sin lyster med polish eftersom det är för halt.

När ska man använda vilken

innan beslut om att vax eller polish bilen, Tvätta bilen noggrant och se till att den är torr. Sedan lätt köra fingrarna över färg, känsla för grov fläckar eller förhöjda fläckar. Om ytan är slät det betyder att du bara behöver tillämpa vax och torka bort enligt tillverkarens anvisningar. Om du känner dig lite gupp eller oegentligheter, betyder det att defekter under ytan och bilen behöver poleras enligt anvisningarna i den polska du har köpt.

Upp-och nedgångar

Vi har redan pratat om nackdelen med polish. Om den används alltför ofta och felaktigt (speciellt med äldre bilar), kan man polera så småningom bort klarlack, färg, och även underull. Om det blir så långt fram, kommer fordonet att behöva målas. Men med tanke tekniska framsteg, vissa lack innehåller sådana mjukt slipmedel och polymerblandningar att skadorna på klarlack är minimal. Den största fördelen att putsa är att det kommer att lysa en hel del längre och vattnet kommer att fortsätta att pärla i upp till ett år.
Wax, å andra sidan, måste tillämpas betydligt oftare och kan faktiskt smälta om det blir tillräckligt varm, särskilt på plana ytor, som taket och motorhuven, som är mest utsatt för solen.

misstänksamma av polska? Prova Appleton lösningen.

Prova detta tips från Bob Appleton av Hewlett, New York, som var vänlig nog att dela det på en Internet-bil blogg. Det verkar inte finnas någon nackdel med detta trick. Efter tvättning och förbereda ytan och sedan tillämpa vax för att din bil, fylla en strumpa halvvägs med majsstärkelse och knyt en knut på toppen av strumpan. Håll knut, lätt smacka stärkelsen bollen varje 18 inches eller så runt vaxad yta. Lätt gnugga pulveriserad resterna av majsstärkelse med en ren bomullstrasa. Majsstärkelsen fungerar som juvel rouge som används för att polera glas. Avsluta genom spolning bilen bort och du är klar.


Relaterade artiklar


hur man installerar bromsbelägg på en Honda
hur man väljer däck
Vad är caster & camber?
hur man använder en borrmaskin som polermaskin
hur du ändrar din egen bils motorolja
Hur bilen strålkastare arbete?
hur du installerar din oljefilter
hur elektroniska tändsystem arbete
hur man rengör ett luftfilter på en buss
hur man byter bromsbelägg på Brembo bromsok