Hur man använder en parkeringsbroms

Hur man använder en parkeringsbroms

Parkeringsbromsen mekanism i din bil är en enkel anordning. När den tillämpas, utökas det bakre skor eller kontrakt bakre kuddar (beroende på vilken typ av bakbromsarna du har) och har vikten på fordonet genom de bakre bromsarna. Eftersom de bakre bromsarna endast gäller cirka 25 procent av bilens bromsar svar, är det viktigt att använda parkeringsbromsen varje gång bilen är parkerad, oavsett om den har en manuell eller automatisk växellåda. Detta flitig insats kommer att hålla alla de mekanismer som utgör det system parkeringsbromsen fungerar korrekt och i vissa fall, hålla de bakre bromsarna justeras.
1
Kör fordonet till önskad parkeringsplats och stoppa fordonet med fotbromsen
2.
Placera fordonet i neutral växel med foten fortfarande på foten på bromspedalen.
3.
Dra åt parkeringsbromsen mekanism med fordonet fortfarande i friläge och foten på bromspedalen. Det finns olika parkeringsbromsen handtag eller pedal mekanismer i olika bilmärken och modeller.
4.
Placera fordonet in i önskad växel (för manuella växellådor, en populär växel först) eller park (för automatiska växellådor). Släpp fotbromsen pedalen och vrid fordonet tändningen. Detta gäller parkeringsbromsen innan översändandet spärrhaken är engagerad mot överföring spline (i automatväxellåda tillämpningar).
5.
I omvänd ordning när du är redo att flytta fordonet igen. Starta fordonet med foten på bromspedalen. Shift fordon i önskad växel position och sedan lossa parkeringsbromsen.

Tips och varningar


 • Om du inte har för vana att använda handbromsen , det är inte ovanligt att glömma att släppa det. Detta kommer naturligtvis att orsaka onödig påfrestning på fordonet som du kommer bokstavligen att köra med bakre bromsarna används. Men människor är vanedjur och det bör inte ta lång tid att komma in i rutinen att alltid använda din parkeringsbromsen när du parkerar (om fordonet är på en kulle eller inte) och släpper den före avfärd. Den gemensamma misnomers av en parkeringsbroms är att det kommer att "frysa" i kallt väder om den tillämpas. Så länge du använder det regelbundet, bör det frysas. Det kan lätt "ta" genom att få fast på den positionen om du inte använder den regelbundet och plötsligt upptäcker ett behov av att använda det när det väl ett bra tag. Eftersom parkeringsbromsen systemen består av en tre eller fler kablar som när den tillämpas aktiverar bakbromsarna kan metalldelar i systemet rost lätt och försämras om den inte används regelbundet. Använd alltid din parkeringsbromsen eller aldrig använda din parkeringsbromsen. De flesta stater agerande säkerhetsinspektioner på fordon krävs ett fungerande parkeringsbroms. Om du inte använder den och säkerhet besiktningsställe prövar dess funktion, kan det sticka lätt eller misslyckas och leda till dyra reparationer avgifter för att återställa systemet parkeringsbromsen.


 • Relaterade artiklar


  hur du kan få i en bilstereo
  Hur elektriska bromsar arbete?
  hur du tar bort remskivan servostyrning från en taurus
  hur man löda en radiator
  hur du tar bort en dodge ram baklucka
  hur man prep bil på lagring
  Vilka är symtomen på en dålig elektronisk bränslepump?
  hur man rengör vindrutor
  hur man kan anpassa en Mikuni förgasare
  hur man rengör ett luftfilter på en KTM motorcykel